19-годишният младеж, за когото баща му твърди, че е пребит

...
19-годишният младеж, за когото баща му твърди, че е пребит
Коментари Харесай

Какво знаем за историята с пребития младеж от Плевен

19-годишният юноша, за който татко му твърди, че е пребит от служители на реда на разсъмване в събота в Плевен, към този момент е изписан от болница.

Това разгласи тази заран бащата на момчето Костадин Недялков пред бТВ. Според мъжа, от чийто пост във фейсбук потегли историята, не е задоволително да се отстранят тримата служители на реда, които са били сина му.

По думите му, нужно е да се задържат всички, взели участие в побоя и да има правдивост.

Историята потегли няколко дни след случая, който става към 4 ч на разсъмване пред дискотека " Анаконда " в Плевен. Медии разпространиха само публикацията на бащата - не на пострадалия или на други участници.

По описа на Костадин Недялков в събота на разсъмване на излизане от дискотека се сбиват - надали не най-нормално две компании. Напълно непровокирани от нищо се намесват петима цивилни, за които след това Недялков открил, че са служители на реда и даже конкретизира - от бранша за бързо реагиране.

Те чествали в прилежащо заведение и нямали отношение към първоначалния бой.

" Това е такава показност – все едно е разстрел. Синът ми е оставен съвсем неподвижен, изяснява мъжът.

Той споделя, че имал достъп до камерите и към този момент ги е разгледал.

" Там се вижда, че двете компании, тази на сина ми от двама души и четирима, които се оказва са чужденци, имат някакви пререкания. Започва побутване.

След това идват шестима души, от които петима служители на реда. Единият стартира да се бие със сина ми, а другият служител на реда нокаутира приятеля му. Той пада на земята и не става, откакто се сбива със сина ми.

Ясно се вижда на камерата, че синът ми смъква ръцете си. Изглежда към този момент схваща, че това не е човек от групата на чужденците. Може би по някакъв метод те са му споделили “, споделя Недялков.

Той прибавя, че съгласно него служителите на реда са желали да убият сина му, тъй като момчето е спряло да се бие, а те са траяли да го удрят. Освен това синът му бил в безсъзнание за две минути.

Първоначалният му пост обаче гласеше, че дуел въобще не започвал - не се е стигало до " събаряне на ръцете ":

" На 11.02.2023 година в 4:00 ч. сутринта пред дискотека  " Анаконда " синът ми Емил бе пребит и надробен от пердах от четирима полицаи /цивилни, отвън работно време/, с които не е имал пререкания, спор и каквото и да било. Не ги познава даже. Излизайки от дискотеката, те го удрят и още с първия удар изпада в безсъзнание. "

Вчера Министерство на вътрешните работи заяви, че краткотрайно отстранява трима служители на реда поради случката. По случая е формирана дисциплинарна инспекция, а служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че персонално се ангажира и ще следи хода ѝ. Трима чиновници на реда ще бъдат краткотрайно отстранени с съмнение за превишаване на права и непозволена приложимост на мощ.

По описа на шефа на регионалната полиция, е имало " стълкновение и блъскане ". Полицаите в действителност били цивилни и отвън работно време, само че не са спазили процедурата, по която би трябвало да се работи при такива случаи.

Прокуратурата незабавно популяризира малко известие, че се самосезира и стартира досъдебно произвеждане. От нега излиза наяве само, че тези, с които се е сбила компанията на Емил, са били италианци. Така и не се дава отговор по какъв начин служителите на реда, празнуващи в друго заведение, са се присъединили на тяхна страна - освен това по подобен краен начин.

Ето и цялото известие:

Районна прокуратура-Плевен се самосезира по отношение на изнесена информация в медиите, касаеща потърпевш 19-годишен мъж, който, съгласно изказванията на татко му е бил обичай от полицейски чиновници пред дискотека в центъра на град Плевен.

По този мотив Районна прокуратура-Плевен е изискала материалите от осъществяваната инспекция по случая от ОД на Министерство на вътрешните работи –Плевен. В нейните рамки са били обезпечени записите от камерите за видеонаблюдение, снимали случая. Установени са част от присъствалите лица, както и чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи –Плевен.

Въз основа на наличните данни Районна прокуратура-Плевен образува досъдебно произвеждане за нанесена телесна щета по хулигански подбуди. Разследването е предоставено на следовател от ОСО-Плевен. Дадени са съответни инструкции за изясняване в цялост на обстоятелствата и събитията свързани с случая, аргументите за възникването му, както и в какво се показва присъединяване на всяко едно от откритите лица.

По делото следва проучване на приобщения запис, разпити на очевидци, определяне на другите очевидци, включително и на италиански жители, с който 19- годишният юноша евентуално е встъпил в спор. В хода на следствието ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички потърпевши в сбиването, посредством които ще се откри типът и характерът на телесните увреждания. Ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи.

За резултатите от следствието обществеността ще бъде навреме осведомена.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР