19-годишният италианец Яник Синер победи канадеца Вашек Поспишил във финала

...
19-годишният италианец Яник Синер победи канадеца Вашек Поспишил във финала
Коментари Харесай

19-годишният Яник Синер спечели Sofia Open |

19-годишният италианец Яник Синер победи канадеца Вашек Поспишил във финала на тенис шампионата от сериите АТР 250 в София с награден фонд 389 270 евро след 6:4, 3:6, 7:6(3).

Така роденият в Тирол гений завоюва първата купа в кариерата си, а противникът му остава с печалната статистика от три изгубени финала.

19-годишният италианец стартира доста добре мача. Той пропусна три брейкбола в първия гейм, само че в третия съумя да стигне до пробив и до края на първия сет контролираше играта.

Синер започва с брейк и във втората част и изглеждаше, че върви по пътя към бърза победа. Поспишил, обаче, незабавно върна пробива, а това като че ли се отрази на италианеца, който стартира по-често да бърка. Канадецът се възползва от спада в играта на противника и не след дълго стигна до цялостен поврат и дръпна с 5:2, а по-късно без проблеми изравни резултата в сетовете.

Поспишил пропиля задатък от 40:15 в първия сервис гейм на противника в третата част, а до края двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек. В Синер дръпна с 4:2 точки, а при 6:3 осъществя мачбол с първата си опция..

С триумфа първенецът в шампионата Следващата генерация " от предишния сезон ще влезе за първи път в топ 40 на международната класация, като ще се изкачи със 7 места до 37-ото в класацията на АТП.

30-годишният Поспишил, който остава без трофей и след третия си край, пък ще прогресира с 13 позиции до 61-ата в света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР