19-годишният Холгер Руне от Дания се класира за полуфиналите на

...
19-годишният Холгер Руне от Дания се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Холгер Руне: Няма нищо за губене срещу Яник Синер

19-годишният Холгер Руне от Дания се класира за полуфиналите на шампионата по тенис Sofia Open 2022 след трисетова победа над Иля Ивашка (Беларус) с 6:2, 5:7, 6:4. Датчанинът си подсигурява място на финалите на идващото потомство в Милано, а също и в топ 30 на международната класация от идната седмица. На полуфиналите Руне се изправя против двукратния първенец в София Яник Синер (Италия).
 Холгер Руне спря Ивашка и стана последният полуфиналист на Sofia Open Холгер Руне спря Ивашка и стана последният полуфиналист на Sofia Open
" Чувствам се добре, несъмнено, и доста изтощен. Беше тежък мач, само че устоях до края и продължих напред. Предстои ми първи полуфинал на твърди кортове. Вълнуващо е! Ще бъде страховит мач. В момента нуждая се от съществено възобновяване след трисетовите мачове един след различен. Ще бъде тежко, само че ще се постарая да съм 100 % подготвен физически и да играя изцяло освободено. Всъщност нямам нищо за губене, поглеждайки какви резултати е постигнал Яник. Но аз имам вяра в себе си ", съобщи Холгер Руне след дуела.

" Чувството е необикновено, направихме страховит дуел. Ивашка играе доста добър тенис, сложен е за побеждаване. Знаех, че би трябвало да бъда нападателен, с цел да имам късмет. Загубих втория сет, макар многото шансове, които имах в него. Беше значимо да остана мощен душевен, с цел да мога да се завърна и да печеля. Благодаря на публиката за поддръжката ", добави младежът.
 Яник Синер се класира на полуфинал на Sofia Open Яник Синер се класира на полуфинал на Sofia Open
Полуфиналът сред Руне и Синер е с начален час не преди 18:00 през днешния ден. По-рано денем, не преди 16:00 часа, ще стартира първата среща, в която ще се изправят Лоренцо Музети (Италия) и Марк-Андреа Хюзлер (Швейцария).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР