19-годишният Димитър Михайлов, който през беше нападнат с нож във

...
19-годишният Димитър Михайлов, който през беше нападнат с нож във
Коментари Харесай

Заради по-тъмен цвят на кожата българин бе намушкан във Великобритания

 19-годишният Димитър Михайлов, който през беше атакуван с нож във Англия, е бил нападнат поради по-тъмен цвят на кожата и тъй като е стоял до другар с дълга брада и забрадка на главата. Това стана ясно по време на почналия правосъден развой против нападателя Винсънт Фулър.

50-годишният англичанин се опитал да убие българина, до момента в който той се качва в кола на паркинг пред магазин в градчето Стануел, графство Съри. Само бързата реакция на Михайлов му попречва да нанесе гибелен удар в неговата шия, съобщи  " 24 часа ".

" Сега ще умреш по един злокобен метод ", споделил Фулър, до момента в който нанася удари в ръката на момчето, с която то се прикрива.

По-рано британецът е чут да крещи:  " Всички мюсюлмани би трябвало да умрат "  и " Върховенство на бялата раса ".

Полицията открива още, че е пускал в обществените медии расистки известия.

" Аз съм англичанин и без значение какво споделя държавното управление, би трябвало да се убият всички, които не са англичани и да бъдат изгонени всички такива от нашата Англия ", гласи едно от тях.

В друго Фулър показва поддръжка към причинителите на терористичния акт в Нова Зеландия, при който в джамия бяха убити 51 мюсюлмани.

Преди да тръгне да търси жертви на паркинга на магазина " Теско ", той атакува с бейзболна бухалка вратата на индийския си комшия. Счупва обаче това си оръжие за нахлуване в инцидентна кола и продължава да се движи с кухненския нож, до момента в който открива Михайлов.

Българинът от дълги години е в Англия и има английски паспорт.

" Разбирам какъв огромен шанс съм имал, тъй като толкоз доста неща можеха да се объркат и ножът да се забие във врата ми. Именно по тази причина, в този момент там имам татуировка " Втори късмет " там ", показа младежът пред съда.

До момента Фулър има 24 присъди за 59 закононарушения, в това число 6 година затвор за обир на възрастни дами през 1998 година, оповестява английският " Телеграф ". Той се призна по обвиняването, че се е опитал да убие Михайлов, само че съдът би трябвало да реши дали да не го осъди и за тероризъм, макар че не са открити доказателства да е обвързван с радикални групировки. Твърди се, че дейностите му са подбудени по-скоро от фамилни проблеми и систематична приложимост на алкохол и канабис. Поведението му обаче е стимулирано от расистка и религиозна ненавист.

Междувременно британската полиция изнесе данни и за изчезването на 39-годишния Никола Георгиев в Мейдстоун. Той бе в неопределеност от 17 март, когато за последно е забелязан. Органите на реда няколко пъти отправяха зов за помощ при издирването му, само че нямаше резултат. Сега бе обявено, че открито неидентифицирано тяло на 16 май е на Георгиев. То е намерено в парцел и полицията го е разкрила по сигнал. Първоначалните проби не са посочили насилствени дейности. Затова гибелта му не се третира като подозрителна. Все още обаче правосъдният доктор не е дал финалното си умозаключение от какво е породена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР