19-годишният Артур Фис поднесе голямата изненада на АТР 500 турнира

...
19-годишният Артур Фис поднесе голямата изненада на АТР 500 турнира
Коментари Харесай

Сензацията е факт: Най-младият тенисист в топ 100 обезличи Рууд в Хамбург и е 1/2-финалист!

19-годишният Артур Фис сервира огромната изненада на АТР 500 шампионата в Хамбург и повали финалиста от Ролан Гарос - Каспър Рууд. Френският младеж, който с изключение на всичко е и най-младият тенисист в сегашния образ на международния топ 100, изнесе истински рецитал на топ поставения в схемата и се нуждаеше от единствено час и 18 минути на корта, с цел да го надвие с впечатляващото 6:0 6:4. По този метод международният номер 71 се класира за полуфиналната фаза в конкуренцията, където в опит да откри място в мача за купата, ще премери сили с локалния любим Александър Зверев.

Още при започване на дуела ясно си пролича настройката на французина, който не изпитваше никакъв боязън в това да се надиграва от главната линия с финалиста от Ролан Гарос, като ловко организираше своите офанзивни акции и ни правеше очевидци на впечатляващ брой печеливши удари от ракетата си, извели го още в ранните минути с пробив задатък. Представянето на Фис обаче се оказа, че се намираше едвам в зародиша си към него миг, откакто международният номер 71 скоропостижно доразви още повече играта си в атакуващ проект и лимитира напълно възможностите за отговор от страна на топ поставения, като приключи сета с изумителните 13 уинъра, допускайки едвам четири непредизвикани грешки, и за похлупак на отличната си продукция " върза геврек " на норвежеца.

Втората част докара до известна смяна в позицията на корта на Рууд, който съумя да вдигне оборотите, което бе подбудено от повишението на качеството на вездесъщия му форхенд, като той най-сетне завоюва дебютния си за мача гейм. Това обаче значително само отсрочи пагубния край за финалиста от Ролан Гарос в срещата, който отрази нови два брейкбола и поддържаше паритета в резултата, но с настъпването на десетия гейм Фис зададе прекомерно високо движение на игра и ознаменува невероятното си показване, реализирайки своя 35-и уинър в мача, с цел да сложи точка на разногласието посредством късен пробив.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР