19-годишната Бианка Андрееску е сензационната нова шампионка в Откритото първенство

...
19-годишната Бианка Андрееску е сензационната нова шампионка в Откритото първенство
Коментари Харесай

19-годишна донесе на Канада първа титла от Големия шлем

19-годишната Бианка Андрееску е сензационната нова шампионка в Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. На финала в събота канадската тийнейджърка съкруши живата легенда на американския и международния тенис Серена Уилямс с 6:3, 7:5 и подвигна трофея пред близо 23 000 фенове на централния корт " Артър Аш " в Ню Йорк.

Андрееску, която е родена в семейство на румънски емигранти, е въобще първият представител на Канада с купа от Големия шлем. Досега най-хубавото достижение за втората най-голяма страна в света беше финалът на " Уимбълдън " през 2016 година на родения в Югославия Милош Раонич.

" За мен е цел да въодушевявам хората, изключително канадските спортисти - показа Андрееску. - Да се надяваме, че тази победа ще помогне това да се случи. Не единствено този трофей, само че всичко сторено през годината. То се дължи и на работата на други канадски спортисти, които са начертали пътя за мен. Да се надяваме, че аз ще сторя същото за други. Никога не съм си мислела да бъда известна. Целта ми е била просто да печеля колкото е допустимо повече трофеи от Големия шлем, да бъда №1 в света, само че концепцията за известността не е била в мозъка ми. Но не се окайвам. Беше необикновен сезон и несъмнено ще мога да привикна с това чувство. "

Благодарение на триумфа си на US Open Андрееску прибавя 2000 т. към актива си в международната класация и от през днешния ден се изкачва до №5 - най-високата позиция в кариерата ѝ. 37-годишната Уилямс пък ще отстъпи с една позиция, само че остава в Топ 10 - на 9-о място.

За Серена остава голямата мъка, че загуби и четвъртия следващ край в Шлема, до който доближи след завръщането си на корта от майчинство. Откакто завоюва своята 23-та " мейджър " купа на Australian Open през 2017 година, по-малката от сестрите Уилямс по този начин и не съумява да стигне до №24, с която би изравнила върха на Маргарет Корт (Авл). През последните два сезона американската ветеранка загуби финалите на " Уимбълдън " (2018, 2019) и US Open (2018, 2019).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР