19-годишна пациентка с диагноза хронична левкемия" започва да се лекува

...
19-годишна пациентка с диагноза хронична левкемия" започва да се лекува
Коментари Харесай

Пробив в медицината след лечение на млада жена в пловдивска болница!

19-годишна пациентка с диагноза " хронична левкемия " стартира да се лекува и 4 години по-късно положението й разрешава на лекарите да спрат лекуването. При инцидентен обзор през 2013 година Лили схваща, че е тежко болна. 
" При профилактични проучвания се откри, че имам повишени равнища на тромбоцити и левкоцити и оттова стартира всичко ", споделя Лилия Иванова. "Виждайки резултатите и поглеждайки на микроскоп кръвната картина, аз вземам решение, че се касае за съществено заболяване - хронична миелоидна левкемия ", споделя проф. Жанет Грудева от пловдивската УМБАЛ "Св. Георги ".
" Шокът беше първите седмици, по-късно си споделих, че всичко би трябвало да продължи, че не мога да се предам. Трябва да съм признателна на това, което имам ", споделя Лилия. Има околните и брачна половинка си Георги. Заедно са от 8 години и се женят, до момента в който Лилия се бори с заболяването. Лекарите вземат решение да лекуват Лилия с така наречен " прицелни лекарства ", които се ползват необятно след 2000 година и се обезпечават по Здравна каса. За да държат заболяването под надзор обаче, лекарите не могат да прекъсват лечението. 
Докато през май Европейската организация по медикаментите афишира, че при избрани условия съответно лекарство може да се спре. От 8 месеца Лили не се лекува, а индикаторите й са като на изцяло здрав човек. В България до момента не е имало подобен случай, а в света сходни пациенти към момента са изключение, оповестява Нова тв. 
А фантазията на Лили и брачна половинка й е освен тя да оздравее, само че и да си имат дете. Няколко месеца след края на лекуването Лили забременява. Чака синът й да се роди през юни. " Трябва човек да се бори, тъй като си заслужава поради тези мигове, като този, който ще ни се случи на нас. Просто хората не би трябвало да се отхвърлят ", на мнение е Лилия Иванова.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР