19-годишен младеж и още трима мъже са задържани днес при

...
19-годишен младеж и още трима мъже са задържани днес при
Коментари Харесай

19-годишен задържан за изнудване при специализирана полицейска операция в Старозагорско 

19-годишен юноша и още трима мъже са арестувани през днешния ден при профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност в павелбанското село Скобелево, извършена под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора и Районна прокуратура - Казанлък, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. 
Единият от тях - 19-годишен юноша, е притеглен като обвинен за изнудване - закононарушение по член 214, алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс (НК). Той е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, а на 10 юни казанлъшката районна прокуратура ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. 
По досъдебното произвеждане е открито, че в Скобелево обвиненият два пъти през април е изнудвал двама мъже - на 26 и на 49 години, с цел да му дадат пари. При първия случай към 22 часа на 12 април обвиненият А.З. влезнал в дома на потърпевшия, който бил самичък, видял нож на стол в стаята, взел го и заплашил мъжа, като му изискал пари. Пострадалият му дал 20 лв..
Три дни по-късно той влезнал в дома на самотно живеещ 49-годишен мъж със сърдечно заболяване редовно бил унизен от 19-годишния изнудвач, който постоянно му желал пари съгласно първичните данни на следствието. Затова потърпевшият си страхувал от младежа и му дал единствените си налични 70 лв.. Обвиняемият е осъждан и престъпно проявен.
При днешната профилираната полицейска интервенция в Скобелево са арестувани и привлечени като обвинени още три лица. 45-годишен е с повдигнато обвиняване за закононарушение по член 355, алинея 2 от (НК) за нарушена карантина. За за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани и двама причинители на кражба - мъже на и на 18 години, на които им е повдигнато обвиняване. Извършено е претършуване и е формирано бързо произвеждане за нелегално държане на самоделно огнестрелно оръжие. При друго претършуване и изземване са открити 44 обекта с признаци на културно-исторически полезности - монети, пръстени и други, и метал детектор. Образувано е досъдебно произвеждане по случая, по който за 24 часа е арестуван 47-годишен мъж. 
По време на акцията в разнообразни обекти са открити и конфискувани акцизни артикули без бандерол -  цигари и нарязан тютюн, както и нелегално добита дървесина. В хода й са тествани 77 лица и 69 моторни транспортни средства, формирани са актове за определяне на административни нарушавания по Закона за придвижване по пътищата и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР