19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран, предаде Асошиейтед

...
19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Още 19 загинали след нови сблъсъци на протестите в Иран


19 души починаха при конфликти в Източен Иран, съобщи Асошиейтед прес. 

До конфликтите се е стигнало, откакто въоръжени сепаратисти са нападнали полицейски сектор в източния град Захедан. Сред починалите е и пълководец от Иранската революционна армия. 

Засега не е ясно дали нападението, осъществено през вчерашния ден, е обвързвано с антиправителствените митинги, обхванали цялата страна.

Иранската организация ИРНА заяви, че са били задържани девет чужденци, взели участие в митингите.

Държавната телевизия съобщи, че въоръжени сепаратисти са се скрили измежду молещи се край джамия и са нападнали полицейски сектор покрай храма в Захедан. Държавната новинарска организация ИРНА цитира очевидци, съгласно които 19 души са били убити, а 15 са били ранени, само че към този момент няма публично удостоверение на тази информация, оповестява Българска телеграфна агенция.

Агенция Тасним заяви, че ръководителят на разследващия отдел на Иранската революционна армия Сайед Али Мусави е бил прострелян по време на нападението и по-късно е умрял.

През последните две седмици хиляди иранци излязоха на улиците, с цел да стачкуват поради гибелта на Махса Амини, 22-годишна жена, която е била арестувана от нравствената полиция в столицата Техеран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР