19 души загинаха, а други над 50 бяха ранени при

...
19 души загинаха, а други над 50 бяха ранени при
Коментари Харесай

19 души загинаха при взрив в кримския град Керч

19 души починаха , а други над 50 бяха ранени при гърмеж в политехнически лицей в град Керч на Кримския полуостров, заяви Ройтерс. Властите не изключиха версията за терористичен акт. Извършителят се оказа ученик на учебното заведение.

Снимка: Reuters

Нападател е задействал взривно устройство в столовата, а по-късно е минал през постройката, стреляйки слепешката.

Снимка: EPA

Предполагаемият причинител на нападението бил 22-годишен студент от същото образователно заведение, който по-късно се самоубил , съобщи водачът на Крим Сергей Аксьонов, представен от ТАСС и Ройтерс.

Снимка: Кадър, Reuters

Той е студент в четвърти курс в колежа. Според съветските медии името му е Владислав Росляков. В обществените мрежи беше публикувана и възможна негова фотография.

Снимка: btvnovinite.bg

Руският президент Владимир Путин разгласи, че проверяващите се пробват да дефинират претекстовете за офанзивата.

Експлозията е породена е от самоделно взривно устройство, съобщи по-рано Сергей Меликов, първи зам.-началник на Националната армия на Русия, представен от ТАСС.

Руският следствен комитет съобщи, че взривното устройство е било натъпкано с железни части . Повечето жертви са младежи. Шестима от ранените са с заплаха за живота.

Снимка: EPA

„ Навсякъде имаше тела на деца. Това е същински терористичен акт. Взривиха всичко, летяха стъкла ”, сподели пред кримски медии шефът на образователното заведение Олга Гребенникова.

Снимка: Reuters

Първоначално беше обявено, че детонацията е породена от избухнала газова бутилка.

Руският боен министър Сергей Шойгу разгласи, че военните изпращат сили , с цел да оказват помощ на потърпевшите.

На място работят експерти по експлозивите. Формиран е щаб с присъединяване на сътрудници от Следствения комитет на Русия, Федералната работа за сигурност и министерството на вътрешните работи.

Снимка: Reuters

Следователи са почнали да разпитват очевидци и изследват видеозаписите от камерите за наблюдаване, оповестява bTV . На мястото са пристигнали психолози, които оказват профилирана помощ.

Властите изтеглиха учебни заведения и детски градини в Керч на Кримския полуостров след детонацията.

В Керч оповестиха тридневен печал. Градът е ситуиран в източната част на Кримския полуостров, който бе анексиран от Русия през 2014 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР