19 деца са загинали, а 774 са били ранени при

...
19 деца са загинали, а 774 са били ранени при
Коментари Харесай

Само през август: 19 деца са загинали, а 774 са ранени при катастрофи

19 деца са починали, а 774 са били ранени при автомобилни произшествия от началото на годината до края на август, заяви пред публицисти Мария Ботева от „ Пътна полиция “. По думите й над 920 водачи, които транспортират пасажери, са глобени за нарушавания за същия интервал, а общо над 5 500 извършители са се движили с коли с техническа нередовност.
Техническа нередовност е едно от нарушаванията, глобени от „ Автомобилна администрация “ при инспекциите на учебни рейсове. Над 1 000 инспекции е направила Агенцията в границите на един месец преди началото на образователната година, сподели пред публицисти заместник-директорът й Дамян Войновски. Той добави, че са направени наставления и са издадени седем акта, а рейсове без предпазни колани не са открити.
Ученическите рейсове в страната са близо 5 хиляди, уточни Дамян Войновски. По неговите думи преди началото на образователната година са тествани над 1 000 от тях.
"Там, където сме установили нарушавания, сме дали наставления, защото огромна част от рейсовете не правят действителни транспорти. Имаме издадени 7 акта за открити нарушавания при тези, които са правили ".
Войновски посочи, че нарушаванията са от естеството на шофиране без изкаран психотест, без карта за подготовка, техническа нередовност на рейса, и за непреминат спомагателен механически обзор за транспорт на деца.
Глобите са сред 500 и 5000 лв. според от това дали нарушаването е на водача или на превозвача, посочи Войновски.
Над 920 водачи, които транспортират пасажери, са глобени за нарушавания от началото на годината, съобщи Мария Ботева от "Пътна полиция ".
"Повече от 5 560 са в действителност въобще осъдените водачи на транспортни средства, които са се движели с някаква нередовност. Повечето от тях са с фишове, защото законът претърпя известни промени ", добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР