19 деца са загинали, а 774 са били ранени при

...
19 деца са загинали, а 774 са били ранени при
Коментари Харесай

19 деца са загинали само през август, а 774 са ранени при катастрофи

19 деца са починали, а 774 са били ранени при автомобилни произшествия от началото на годината до края на август. Това разгласи, пред публицисти Мария Ботева от „ Пътна полиция “.

По думите й над 920 водачи, които транспортират пасажери, са глобени за нарушавания за същия интервал, а общо над 5500 извършители са се движили с коли с техническа нередовност, съобщи dariknews.bg.

Техническа нередовност е едно от нарушаванията, глобени от „ Автомобилна администрация “ при инспекциите на учебни рейсове. Над 1000 инспекции е направила организацията в границите на един месец преди началото на образователната година, съобщи заместник-директорът й Дамян Войновски. Той добави, че са направени наставления и са издадени седем акта, а рейсове без предпазни колани не са открити.

Ученическите рейсове в страната са близо 5 хиляди, уточни Дамян Войновски. По неговите думи преди началото на образователната година са тествани над 1000 от тях.

" Там, където сме установили нарушавания, сме дали наставления, защото огромна част от рейсовете не правят действителни транспорти. Имаме издадени 7 акта за открити нарушавания при тези, които са правили ".

Войновски посочи, че нарушаванията са от естеството на шофиране без изкаран психотест, без карта за подготовка, техническа нередовност на рейса, и за непреминат спомагателен механически обзор за транспорт на деца.

Глобите са сред 500 и 5000 лв. според от това дали нарушаването е на водача или на превозвача, посочи Войновски.

Над 920 водачи, които транспортират пасажери, са глобени за нарушавания от началото на годината, съобщи Мария Ботева от " Пътна полиция ".

" Повече от 5560 са в действителност въобще осъдените водачи на транспортни средства, които са се движели с някаква нередовност. Повечето от тях са с фишове, защото законът претърпя известни промени ", добави тя. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР