19 август е обявен за Световен ден на хуманитарната помощ.

...
19 август е обявен за Световен ден на хуманитарната помощ.
Коментари Харесай

ООН: В света има 70 милиона бежанци

19 август е разгласен за Световен ден на филантропичната помощ. По този мотив Върховният комисариат на Организация на обединените нации популяризира отчет, съгласно който бежанците в света доближиха 70 милиона, което е рекорден брой след Втората международна война, заяви БНР.

Хората бягат основно от войни, преследвания и последствия от световното стопляне. Хуманитарната организация " SOS детски селища " заяви, че 12 000 деца са убити или ранени през 2018 година Хиляди деца са били отвлечени и вербувани като деца бойци, стотици хиляди са били тежко травмирани. Най-много убити и ранени деца има в Афганистан, Сирия и Йемен.

В същото време от борда на кораба на филантропичната организация " Оупън армс ", където се намират 107 избавени мигранти, отхвърлиха да се възползват от предлагането на Испания да дебаркират на нейно пристанище. Причината е, че обстановката на кораба е сериозна, те нямат никакво време за губене и петте дни, които ще са им нужни, с цел да доближат до испанското пристанище Алхесирас, покрай Гибралтар, са прекомерно доста и не са решение, оповестиха от Агенция Франс Прес, цитирайки говорителката на " Оупън армс " Лаура Лануса.

Корабът към този момент 17 дни стои закотвен край средиземноморския остров Лампедуза, блокиран поради отхвърли на италианските управляващи да му разрешат да дебаркира на тяхно пристанище.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР