19 400 лв. поискала системата за продажба на електронни винетки

...
19 400 лв. поискала системата за продажба на електронни винетки
Коментари Харесай

Гаф, след гаф! Системата иска 19 400 лв. за винетки

19 400 лева поискала системата за продажба на електронни винетки за 2 годишни винетки за фирмените леки коли на предприемач от София. Напомняме, че цената за една винетка за година е 97 лева

Веселин Спасов е един от хората решил по банков път през компютъра си в къщи да купи електронни стикери за служебните возила и на него уеб сайтът му изискал гигантската сума.

" Учудих се, когато видях желаната цена от 19 400 лева “, сподели той за „ Монитор “ и се пошегува, че поръчката му е била за две винетки за една година, а не за 100 години.

Човекът се зарадвал, че в сметката му нямало въпросната сума и не е имал неприятният шанс парите да заминат по сметките на пътното ведомство и след това да се чуди по какъв начин да си върне надвзетото. " Добре, че нямах да вземем за пример кредитна карта с огромен предел, откъдето също сумата да бъде изтеглена автоматизирано “, добавя Спасов пред " Монитор ".
Клиентът на системата разяснява, че някои неща в електронната бланка за превода по банков път на парите, като да вземем за пример основанието за заплащане са неразбираемо дефинирани.

Спасов споделя още, че при заплащането на годишната винетка за персоналния лек автомобил уеб сайтът bgtoll.bg е гърмял непрестанно. На идващия ден при инспекцията през нета видял, че към този момент има годна електронна винетка, само че чака с неспокойствие банковото извлечение от кредитната си карта да види дали не са му таксували повече от една винетка за тази кола.

Междувременно в обществените мрежи беше пуснат клип, показващ по какъв начин в края на конференцията за винетките в четвъртък шефът на тол ръководството в АПИ Антон Антонов приканва шефа на службата „ Информационно обслужване “ към ръководството проф. Олег Асенов с думите: " Айде да ставаме, че ще ни налазят “.

Клипчето, качено в обществените мрежи, стартира да набира скорост за минути, предизвиквайки лавина от гневни мнения.

Припомняме, че след свадите към закупуването на е-винетки и бъговете, които уеб сайтът дава, министър председателят Бойко Борисов през днешния ден уволни двама от шефовете на АПИ и консултант в Политическия кабинет на министъра на районното развиване и благоустройството.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР