189 000 евро струва към днешна дата един подарък, с

...
189 000 евро струва към днешна дата един подарък, с
Коментари Харесай

Бял мерцедес преследва Мадона

189 000 евро коства към днешна дата един подарък, с който Шон Пен е завъртял главата на Мадона преди 30 години. В интервала на лудата им обич той изненадва кралицата на попмузиката с бял ретро мерцедес кабриолет 280 SE. По-късно автомобилът се появява в клипа на шлагера Deeper and Deeper, каран от самата Мадона. Днес кабриото е пуснато за продажба в немския уебсайт mobile.de, като цената му е закрепена на 189 000 евро.

 _57a

След раздялата сред Мадона и Шон Пен, мерцедесът остава благосъстоятелност на нейната продуцентска къща, а през 1995 година е изваден на търг за благотворителни цели. Колата се намира в чудесно положение и годинките съвсем не й личат, за разлика от известните й предходни притежатели. Автомобилът е създаден през 1969 година и е навъртял единствено 15 600 км. Шестцилиндровият редови бензинов мотор с работен размер 2778 кубика генерира мощ 160 к.с. и оптимален въртящ миг 240 Nm. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 10 секунди, а оптималната скорост е 200 км/ч.

 25-2-6kol

Шон Пен е поглезил Мадона с автоматизирана скоростна кутия, черен кожен салон, дървено табло и електрически прозорци. Кабриото разполага и с аудиокасетофон, на който певицата е пускала шлагерите си. Този автомобил от поколението Mercedes W111 е прочут у нас като „ конска глава “ поради формата на фаровете, а по света – като „ опашка с перка “ поради американския жанр на формата на задницата. Това е предшественикът на бъдещите S-класи и разполага с пасивно съоръжение за отбрана на пасажерите като деформируема каросерия, която гълтам кинетичната сила при удар. Този мерцедес е и първият модел с автоматизирано прибиращи се защитни колани.

 25-4-5kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР