185 училища ще бъдат определени от държавата със статут на

...
185 училища ще бъдат определени от държавата със статут на
Коментари Харесай

Красимир Вълчев с важна новина за част от училищата

185 учебни заведения ще бъдат избрани от страната със статут на “иновативни ”. Това се схваща от предложение за Решение на Министерския съвет, импортирано от просветителния министър Красимир Вълчев, съобщи БГНЕС. Описаните новаторски процеси в учебните планове за нововъведения ще бъдат с дълготрайност до 4 години и ще обгръщат всички или част от участниците в просветителния развой в учебното заведение, като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг, излиза наяве от претекстовете към плана за решение.

185-те новаторски учебни заведения ще работят за повишение качеството на образованието в следните направления: създаване и въвеждане на новаторски детайли във връзка с организацията и/или наличието на образованието – 46 училища; образуване по нов или модернизиран метод ръководството, образованието и просветителната среда – 51 училища; потребление на нови способи на преподаване – 88 училища; създаване по нов метод образователно наличие, образователни стратегии и образователни проекти – 14 учебни заведения.

От листата на учебните заведения излиза наяве, че в тях са включени математически, езикови и професионални гимназии, както и съществени учебни заведения, а по този начин също и частни образователни заведения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР