184 хил. долара са достигнали средните годишни бонуси на инвестиционните

...
184 хил. долара са достигнали средните годишни бонуси на инвестиционните
Коментари Харесай

Бонусите на Уолстрийт достигнаха най-високите си нива от 2006 г.

184 хиляди $ са достигнали междинните годишни бонуси на капиталовите медиатори

© Andrew Kelly Още по тематиката
Регулаторите в Съединени американски щати започнаха следствие на Фейсбук

Новината провокира нов срив на акциите, те към този момент са с 20% под историческия си връх
26 мар 2018
Amazon изпревари Alphabet по пазарна капитализация

Компанията на Джеф Безос стана втората по този индикатор след Apple
21 мар 2018
Най-големите капиталови банки в Европа усилват личния състав си за пръв път от 2015 година

UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank и Barclays са наемали повече личен състав поради по-добрите условия за бизнес
28 фев 2018 Средните
бонуси на брокерите на финансови принадлежности са се нараснали със 17% през 2017 година, достигайки 184 хиляди $, или най-високите си равнища от 2006 година, оповестява Bloomberg, базирайки се на данни на американската Правителствената работа за отчетност, показани от Томас Динаполи.

Финансово ходатайство

Общата сума на
бонусите, които са получили финансовите брокери от Уолстрийт, се е нараснала до 31.4 милиарда $ макар лекия спад в броя на заетите в сферата. Причината за рекордно високите спомагателни възнаградения на брокерите е растежът на облагите на фирмите за капиталово ходатайство и капиталовите фондове наред с покачването на таксите и комисионите, съпътстващи покупко-продажбите на ходатайство.

Тази наклонност обаче хвърля светлина върху един от значимите диспути в промишлеността, зародил след финансовата рецесия, изяснява Динаполи. " Голямото нарастване на рентабилността през последните две години демонстрира, че промишлеността може да просперира даже и в изискванията на тежките регулации и законите за отбрана на потребителите, признати след финансовата рецесия ", споделя той в изказване. " Все още обаче е прекомерно рано да се каже по какъв начин високата волатилност на финансовите пазари може да повлияе на облагите през 2018 година ", прибавя Динаполи.

Инвестиционно банкиране

Аналогичнa е обстановката и в региона на капиталовото банкиране, където корпоративните клиенти на банките се възползват от евтиното финансиране, изключително през предходната година, което е довело до растеж в
бонусите на капиталовите банкери, генериран най-вече от по-високи доходи от предоставяне на заеми и нарастване в цената на платените абонаменти за финансова информация и консултантските комисиони. За сметка на това сътрудниците им от продажби и трейдинг са получили по-малки бонуси заради релативно ниската волатилност, която сви приходите от търговия през миналата година.

По-конкретно -
бонусите на капиталовите банкери от JPMorgan Chase са нарастнали с към 5% през 2017 година, до момента в който тези на личния състав, търгуващ финансови принадлежности с закрепена рентабилност, са намалели с към 12%. В Bank of America бонусът на капиталови банкери се е покачил с сред 5% и 10%, а на търговците на акции е намалял с към 5%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР