1831 заявления за прием в първа група в детските градини

...
1831 заявления за прием в първа група в детските градини
Коментари Харесай

1831 заявления са подадени за детските градини във Варна, родителите да попълват внимателно документите!

 1831 заявки за банкет в първа група в детските градини във Варна, при оповестени 1984 места, са подадени до 11,30 ч. на 8-ми юни, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна. 959 са подадените заявки за яслените групи към градините, където са оповестени 380 места. Тези деца могат да аплайват и за независимите детски ясли, където се чака класиране на 22-ри юни.

От дирекция " Образование и юношески действия “ приканват родителите да бъдат деликатни и да ревизират още веднъж заявените данни в заявките. Извършените инспекции на инцидентен принцип са открили погрешно попълване, което е в ущърб на децата. Корекции могат да се вършат до 23,59 ч. на 15-ти юни.

Една от честите неточности е погрешно установяване на групата на уседналост за определените детски градини, т.е. разминаване на заявения адрес и този, който е в системата. Това може да се случи, когато родителите са променяли адресната си регистрация без да трансформират тази на детето или в случаи, когато при раждането бащата е записал детето на адреса, на който той е регистриран, а не на адреса на майката. Уседналостта на децата ще се ревизира по длъжностен път от общинска администрация, само че към този момент в интервала на записване, т.е. откакто е ясно класирането.

Родителите би трябвало да внимават и при установяване на подрайоните на обсега на детските градини. В " Приморски “ – подрайоните са четири, в " Одесос “ – 2, " Младост “ – 3, " Вл. Варненчик “ – 3, " Аспарухово “ – 2. Всеки подрайон включва няколко детски градини, които носят еднакъв брой точки, само че посочването на детско заведение от различен подрайон, носи по-малко точки.

Съгласно настоящата нормативна уредба, в случай че шефът на детската градина откри, че родителят/настойникът е декларирал критерии, които не могат да бъдат потвърдени с изискуемите документи, детето отпада от класирането, няма да бъде записано и може да взе участие в последващи класирания с нов регистрационен номер и ново заявление, напомнят от дирекция " Образование и юношески действия “. За спомагателна информация родителите могат да се обръщат към шефовете на детските градини и учебните заведения и специалистите в дирекция " Образование и юношески действия “ на тел.: 052/820 262 - за детските градини, и на тел.: 052/820 187 - за подготвителните групи в учебните заведения.

Повече информация: https://dg.is-vn.bg/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР