18-тонен камион на Hyundai е предназначен да направи сензационен удар

...
18-тонен камион на Hyundai е предназначен да направи сензационен удар
Коментари Харесай

Новият камион на Hyundai на водородни клетки превзема Швейцарските Апли

18-тонен камион на Hyundai е предопределен да направи ефектен удар по пътищата в Швейцария идващия месец. Това е следващият ход на южнокорейския авто производител, който желае пробие със своята атомна технология с нулеви излъчвания.

Измислени преди близо два века, водородните горивни кафези първо не съумяха да се преборят с моторите с вътрешно горене, а по-късно пристигнаха и електрическите автомобили с акумулатори в устрема за основаването на по-екологичен превоз. Колите на водород излизат скъпо, водородът е сложен за предпазване и по-голямата част от него се добива от природен газ в развой, който създава въглеродни излъчвания.

Но що се отнася до камионите, Hyundai твърди, че електрическите акумулатори не постоянно правят работа, защото колкото по-голям е потребният товар, толкоз по-голяма и по-тежка е батерията и това е проблем, изключително за страни, където географският релеф е предизвикателство, да вземем за пример Швейцария.

Държавата има и други позитиви - повече от половината сила на Швейцария идва от водни електроцентрали, което значи, че страната има капацитет да извлича " зелен " водород от вода с електролиза - развой, който не отделя въглерод и който може да бъде захранван посредством водната сила, което да затвори кръга.

" Не е задоволително да се създаде камион. Трябва да се погрижите за цялата екосистема, да намерите съидейници и да покажете, че всичко това има смисъл за клиента. Възможно е да извършите това с холистичен, затворен метод и вярно мислене ", разяснява изпълнителният шеф на Hyundai Hydrogen Mobility Марк Фреймюлер.

Със сигурност зеленият водород в този момент в Швейцария е надалеч по-скъп от дизела, само че Hyundai се надява, че откакто държавните управления лимитират въглеродните излъчвания и разноските за производството на чистото гориво, водородните кафези могат да се разраснат.

McKinsey & Co съобщи в изследване през януари, че цената на водорода, създаден с възобновима сила, може да спадне до 2 евро за кг до 2030 година. Сега цената е сред 3 и 4,5 евро за кг.

Камионите H2 Xcient на Hyundai имат 190-киловатови горивни кафези и седем резервоара за високо налягане, съдържащи близо 35 кг водород, което им обезпечава обсег от над 400 километра - надалеч повече от тежкотоварните транспортни средства, захранвани от електрически акумулатори на пазара.

В международен мащаб компанията залага доста на водород, като възнамерява да похарчи 6,7 милиарда $ за атомна технология до 2030 година и да усили годишния си потенциал за горивни кафези до 700 000.

Hyundai стартира с 50 камиона H2 Xcient, само че възнамерява да пусне 1 600 броя по швейцарски пътища до 2025 година. Камионите по-късно може да стартират да се срещат и по пътищата на Австрия, Германия, Холандия или Норвегия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР