18-те български моряци от кораба „Царевна“, блокиран на украинското пристанище

...
18-те български моряци от кораба „Царевна“, блокиран на украинското пристанище
Коментари Харесай

Само един от 18-те български моряци на “Царевна“ иска да бъде евакуиран

18-те български моряци от кораба „ Царевна “, блокиран на украинското пристанище Мариупол, са добре. Само един от екипажа желае да се изтегля. Това сподели в Бургас ръководителят на парламентарната комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов, заяви БНР. Той удостовери, че се поддържа непрекъсната връзка със притежателя на кораба „ Царевна ".

" За в този момент всичко е умерено и няма терзание нито от страна на корабособственика, нито съществени терзания от страна на екипажа ", сподели Борислав Гуцанов. Междувременно страната ни би трябвало да съгласува в Европейската комисия възбраната за достъп на кораби, плаващи под съветски байрак до българските пристанища, съобщи министърът на превоза Николай Събев. Според него по този начин ще се ограничи единствено вноса на стандартни материали и първични материали.

" Няма да обхване нефтопродукти, газ, пропан бутан, нуклеарно гориво и други стратегически първични материали за нашата стопанска система. По-интересната част е, че доста съветски кораби работят под различен байрак, доста съветски бизнесмени и притежатели на артикули, товари и запаси са с офиси и адвокатски фирми в Швейцария, да вземем за пример. Ние би трябвало в дълбочина с сътрудниците от Европейската комисия да огледаме опциите и по какъв начин може да сме безапелационни за нещата, които нанасят минимум вреди на нас, само че и да кажем " Моля ви се, спрете войната! ", сподели министър Събев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР