18 студенти от три ВУЗ-а от Санкт-Петербург и Москва и

...
18 студенти от три ВУЗ-а от Санкт-Петербург и Москва и
Коментари Харесай

Руски студенти провеждат майсторски клас в СУ „ Гео Милев“ –Варна

18 студенти от три ВУЗ-а от Санкт-Петербург и Москва и техните преподаватели - проф. д.ф.н. Валерий Ефремов и проф. д.п.н. Раиса Богданова гостуват през днешния ден в СУ „ Гео Милев “ - Варна.

Те организират майсторски клас, с учители по непознат език и начални учители от учебното заведение, за представянето на съответни игрови технологии в преподаването на съветски език като непознат.

Въвеждаща лекция по тематиката изнесе проф. д.ф.н. Валерий Ефремов, който води и майсторския клас благодарение на своите студенти от компетентност " Руски език и литература ".

Разделени на пет групи учителите „ пътуват ” сред пет „ спирки ”, където студенти показват съответна игрова обстановка. Така всички имат опция да се срещнат с плануваните тематики и да работят интензивно в границите на плануваното време.

Сред включените тематики на образованието са: потреблението на разнообразни типове интерактивна работа в подготовката на тематичен урок по съветски фолклор, потреблението на кръстословици, пъзели и ребуси в проучването на лексикалния материал, настолни и секрети игри, игрови технологии при усвояването на фразеологични единици и други

Събитието е част от програмата на II Международен юношески конгрес " Моята самодейност в образованието ", взаимен план на Варненския свободен университет и Руския държавен педагогичен университет " Александър Херцен ". Гостите са съпроводени от проф. доктор Галина Шамонина, шеф на Департамент " Чуждоезиково образование " във ВСУ ”Черноризец Храбър ”..

СУ „ Гео Милев ” е включено като сътрудник във форума поради положителните си практики в проучването на непознат език, което стартира още в първи клас. Във втори клас се учи втори непознат език, след седми клас образованието е с профил „ Чужд език ”–руски/ британски или английски/немски.

СУ „ Гео Милев ”е част от мрежата на учебни заведения към UNESCO с плана си за образование по непознати езици посредством театрални действия. Акцент в преподаването и усвояването на непознати езици са методите на театралната педагогика, които сполучливо се ползват в часовете по съветски, британски и немски език. Учители по съветски език организират майсторски класове с възпитаници, студенти и преподаватели в България и в чужбина - Полша, Франция и други

Преподаватели по британски език са взели участие в обучителни курсове във Англия, по стратегия „ Еразъм+ ” на тематика „ Театрални техники в проучването на британски език ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР