18 социално отговорни фирми от региона бяха наградени на официална

...
18 социално отговорни фирми от региона бяха наградени на официална
Коментари Харесай

Отличиха 18 социално отговорни компании



18 обществено виновни компании от района бяха наградени на публична гала на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България в зала “Марица ” на регионалната администрация.

„ Каменица “, ПИМ, ТИМС, „ Родина Хасково “, АБ и „ Нолев “ бяха номинираните от община Хасково. Шестте награди връчи проф. Николай Вълканов, който е заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ.

Община Минерални бани отличи 7 компании, измежду които „ МК Стройконсулт “ и „ Зорница 2001 “. Две са сдруженията от община Свилеград - „ Жанет Свиленград “ и „ Саневиан “.

Тази година бяха връчени три специфични награди. Първата отиде при Язаки за вложения в човешкия капитал. Втората специфична премия е за природозащитен център „ Източни Родопи “, който утвърди Маджарово като община, съхраняваща естественото благосъстояние. Третата специфична премия получи кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер за това, че трансформира курорта в балкански център за балнеотуризъм.

Официалната гала бе открита от учредителя и ръководител на КРИБ - Хасково Стефан Димитров, който приветства гостите. Той акцентира, че фирмите в най-голямата работодателска организация създават към три-четвърти от Брутният вътрешен продукт на България. Регионът има бъдеще и то е във вашите ръце, заключи той. Министърът на околната среда и водите Нено Димов сподели, че виновният бизнес не би трябвало да е ориентиран единствено към световния свят, само че и към локалната общественост. Проф. Вълканов пък акцентира, че работодателската организация сплотява огромен брой компании, даващи работа на над 800 000 души. Няма компании при нас, които да не се грижат за развиването на района, които не заплащат осигуровките и не подкрепят образованието и спорта. Номинираните компании за днешната гала са съдействали за положителното развиване и средства в района, добави още той.

Положителна наклонност е, че Хасково се намира сред два от водещите центрове в страната - Пловдив и Стара Загора, счита Петър Ганев, старши икономист в Института за пазарна стопанска система. Средната заплата в Южен централен регион е 780 лева, съгласно данни за първото тримесечие на 2018-а, като се чака да подмине 800 лева до края на година. В района е малко по-ниска, само че има капацитет да се усили, сподели още той.

Сред гостите бяха още генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев и Георги Стоев, който е управител в изследователска и консултантска компания Индъстри Уоч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР