18 са фотографите, които представят 35 фотоси, красящи кулоарите на

...
18 са фотографите, които представят 35 фотоси, красящи кулоарите на
Коментари Харесай

Бургаските окръжен и районен съд откриват цветна експозиция от фотографии в Съдебната палата

18 са фотографите, които показват 35 снимки, красящи коридорите на бургаския дом на Темида

Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас, взаимно с Бургаската фотографска общественост откриха експозиция от фотографии на тематика „ Море в правосъдната палата “. 18 са фотографите, които показват 35 снимки, красящи коридорите на бургаския дом на Темида. Редом до творбите на бургаските фотографи, като създатели в изложбата се включват Председателят на Административен съд – Бургас, арбитър Чавдар Димитров, окръжният магистрат, Ангел Гагашев и младият създател Даниела Белева. Морето, което е безконечното фотографско предизвикателство, обект, обич и муза на бургаските фотографи, откри и своето място в коридорите на Съдебната палата. Специални посетители на откриването на изложбата бяха Областният шеф, проф. Мария Нейкова, омбудсмана на Бургас, Тодор Стамболиев и Председателят на Апелативен съд – Бургас, арбитър Пламен Синков. Окръжният и Районният съд получиха и приветствен адрес и цветя от кмета на Бургас, Димитър Николов.

„ Морето е фантазия, а нашата концепция с откриването на тази пъстра експозиция, е да дадем глътка въздух на посетителите в Съдебна палата – Бургас. Ние сме институции, които се опитваме да решим проблемите на хората, техните разногласия. Нека да покажем, че може да се обърнем един към различен, да потърсим мощ в изкуството, да се стремим да станем по-добри. Радостно е, че измежду фотографиите участват и произведения на мои сътрудници, което съгласно мен демонстрира, че ние съдиите мечтаем, творим и дружно да градим по-добър свят “, с тези думи Председателят на Окръжен съд – Бургас, арбитър Росица Темелкова откри изложбата.
 Нека да покажем, че може да се обърнем един към различен, да потърсим мощ в изкуството, да се стремим да станем по-добри. С тези думи Председателят на Окръжен съд – Бургас, арбитър Росица Темелкова откри изложбата
„ Изкуството влезе в Съдебната палата. Нашият блян, като уредници, е да покажем, че всички сме хора, ценим хубостта и спокойствието, каквото обръщение носят фотографиите в експозицията “, допълни Административният началник на Районен съд – Бургас, арбитър Евгени Узунов.

Проф. Нейкова се обърна към домакините и създателите на експозицията с поздравления за организирането на това събитие, което съгласно нея е неповторимо по-рода си. „ Морето, постоянно носи страсти. Винаги, когато някой пристъпва в тази постройка на справедливостта, дано да получава и парченце приятност и наслада. Тази самодейност е симптом на публично взаимоотношение сред институциите, последователност и предпочитание да бъдем общественост “, сподели регионалният шеф. Тя насочи благопожелание към всички за мирна, плодородна и щастлива Нова година.

Председателят на Бургаската фотографска общественост, Димитрина Андреева, благодари за поканата от страна на домакините – Окръжен и Районен съд -  Бургас, отправена към фотографското съдружие. „ Нашите творения откриха сполучлив кей в Съдебната палата. Дано посетителите погледнат към морето посредством силата на обектива “, коментира Диди Андреева.

Съдия Темелкова и арбитър Узунов връчиха благодарствени адреси на създателите в експозицията, част от които участваха на формалното разкриване. Автори в изложбата са фотографите Етелка Пирева, Антоанета Богданова, Димитрина Андреева, Стефка Делчева, Константин Костадинов, Тодор Динев, Георги Иванов, Георги Камов, Венелин Тодоров, Данаил Димов, Светлин Йосифов, Пламен Русев, Красимир Колев, Радостин Йовчев, Жоро Боев и гост-фотографите - арбитър Чавдар Димитров, арбитър Ангел Гагашев и Даниела Белева.

Творческата биография на Бургаската фотографска общественост дефинира място на Сдружението в културния живот на Бургас и страната, а към този момент и в правосъдния, с помощта на концепцията на двата съда да открият експозиция в палатата. Една от задачите на Сдружението, е точно да интегрира фотографското изкуство в урбанистичната среда, а домакините от Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас желаят да трансфорат този храм на Темида в едно по-достъпно и красиво място за посетителите в него.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР