18 работнички от шивашки цех в Кричим са сред новите

...
18 работнички от шивашки цех в Кричим са сред новите
Коментари Харесай

18 шивачки от Кричим и 4-ма военни от Асеновград са сред заразените с Covid-19

18 работнички от шивашки завод в Кричим са измежду новите 33-ма инфектирани в Пловдив и региона за денонощието, заяви регионалният шеф Дани Каназирева. Цехът е затворен и там се прави цялостна стерилизация. Тествани са всички 76 работещи в него като се чакат и останалите резултати.

" Цехът е затворен, подложен е под карантина. За 14 дни няма да работи. Изследвани са общо 76 служащия, като 18 са позитивните проби. Най-вече са от община Кричим служащите. Другите са от Устина, Стамболийски и Перущица, само че, отново споделям, здравословното им положение е положително. Няма признаци, нямаме приети в болница. Сега следва и се правят епидемиологичните изследвания, тъй че ще бъдат връчвани наставления на всички контактни. Предстои доста сериозна работа, с цел да бъдат обхванати безусловно всички контактни лица и да бъдат сложени под наложителната 14-дневна карантина ".

Пробите са направени по самодейност на притежателя на компанията, откакто предишния петък бе обявено за първи случай на жена, която работи в цеха.

Четирима военнослужещи от поделението в Асеновград са също измежду новите случаи. Един от тях е от Асеновград, а трима са от Пловдив. Четиримата мъже са контактни на първия инфектиран от поделението.

Други двама с ковид са от град Баня - Карловско, а останалите 9 са от други общини. Те нямат връзка между тях.

От всички 33-ма с Covid-19 единствено двама са приети в болница.

Каназирева съобщи още, че получава доста сигнали от родители на деца в детските градини, поради неработещи климатици с претекст, че има възбрана. Тя акцентира, че няма възбрана и прикани климатиците в забавачките да бъдат пускани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР