18 нови души са потвърдени с коронавирус, като има 5

...
18 нови души са потвърдени с коронавирус, като има 5
Коментари Харесай

37 се разболяха от коронавируса у нас за последните 24 часа

18 нови души са доказани с ковид, като има 5 нови случая в Благоевград, в София са 8, в Шумен има нови двама. Днес следобяд в болничното заведение в Кюстендил е умрял мъж, инфектиран с ковид. Така общо жертви на болестта у нас са шестима души. 122 от заболелите са настанени в лечебни заведения, 8 от тях са интубирани. В София в болница са 59 индивида, от които 6 са интубирани.

Това заяви на постоянния следобеден брифинг на Централния действен щаб за битка с ковид началникът му и началник на ВМА – ген. Венцислав Мутафчийски, представен от БГНЕС.

Сутринта ген. Мутафчийски заяви за общо 313 инфектирани у нас, като от през вчерашния ден заран до през днешния ден сутринта бяха регистрирани 37 нови случая.

Най-вероятно ще ни сполети това, което сполетя и Испания, и Италия. А у нас към момента хората се разхождат на улиците, уточни още той.
За момента в действителност се удържа ситуацията. Карантината евентуално дава своите резултати. Няма подобен взрив като в другите страни. Още не сме почнали. Успокояващото е, че няма смъртност. Дори да не сме разкрили толкоз заболели, труповете не могат да се скрият. Това е показателно, уточни ген. Мутафчийски.
Починалият от ковид в Благоевград мъж е с една позитивна и една негативна проба. Новите 5 инфектирани не са били контактни с него.
Всички, които са били първа контактна линия в “Света Ана ” са били тествани, няма по какъв начин да бъде тествана цялата болница, уточни още ген. Мутафчийски.
Има изписан пациент от “Пирогов ” и един от ВМА през днешния ден, посочи ген. Мутафчийски. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР