18 нови автобуса могат да се движат в морската ни

...
18 нови автобуса могат да се движат в морската ни
Коментари Харесай

Градски транспорт във Варна търси средства за закупуване на нови автобуси

18 нови рейса могат да се движат в морската ни столица. В момента от " Градски превоз " водят договаряния за отпущането на средства по план " Джесика " с представител на фонда към Министерство на финансите за закупуването на новите транспортни средства. Това заяви изпълнителният шеф на компанията инж. Злати Златев.

" Засега нещата са на равнище договаряния и нямаме гаранция, че това ще се случи, само че се работи интензивно по въпроса. Имаме предпочитание да закупим 20 нови съчленени рейса, само че по този план ще могат да ни провиснал вероятно финансиране за 18. Нужни са ни към 10 млн.лв. Вече имаме задоволително солови рейсове, а практиката сподели, че са нужни повече съчленени рейсове за линиите ни в града ", разяснява инж. Златев.
Той добави, че сега " Градски превоз " има потребност от 10 водача и прикани всеки искащ да се обърне към ръководството на компанията.

По думите на Злати Златев, има възможност откакто бъде пуснат ремонтираният бул. " Цар Освободител " с новото кръгово кръстовище, тапите в града да бъдат малко облекчени и рейсовете да се движат по-спокойно и без закъснения. До този миг натоварването в сектора е огромно, което в допълнение изнервя водачите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР