18 ноември 1928 г. на екрана се появи най-известният гризач

...
18 ноември 1928 г. на екрана се появи най-известният гризач
Коментари Харесай

Мики Маус празнува рожден ден, едва ли знаете тези 5 тайни за него

18 ноември 1928 година на екрана се появи най-известният гризач в света - Мики Маус. CNN приготви пет обстоятелството за основния воин на Дисни.
1) Предшественик

Преди да нарисува Мики Маус, Уолт Дисни основава Осуалд Щастливия заек. Това животно обаче е изгубено - по време на спор в студиото Дисни губи правата си над Осуалд. Това обаче насърчи въображението на компанията. Ако погледнете деликатно, тогава сред Осуалд и Мики има доста прилики.



2) Съпруга

Малко хора знаят, само че Мини Маус не е просто приятелката на Мики. Те са женен, макар обстоятелството, че в нито една от сериите не демонстрираха тяхната женитба. Дисни един път реши, че двете му мишки би трябвало да са щастливи дружно заедно. Първата поява на двойката се състоя в карикатурата " The Ferry Willie " през 1928 година.



3) Първите думи

Мики Маус в първите осем епизода не споделя нито дума. Въпреки това през 1929 година светлината изгасва в " Продавачът от панаира ", където внезапно Мики проговаря. И първите му думи са: " Хот-дог ".



4) Бяла ръкавица

За пръв път на ръцете на Мики през 1929 година се появиха бели ръкавици в анимационния филм " Домът на Опри ". И, да - те в действителност са за разграничение сред ръцете и тялото.



5) Политическо тегло

Мики Маус е анимационният воин, който най-често е записван на бюлетини за гласоподаване в Съединените щати.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР