18 наши сънародници от Смолянско останали без работа и подслон

...
18 наши сънародници от Смолянско останали без работа и подслон
Коментари Харесай

Между 300 и 500 лв. на човек прибират фирмите-посредници за работа в Англия

18 наши сънародници от Смолянско останали без работа и заслон в Англия, откакто отпътували с обещанията за работа във плантация против положително възнаграждение. Групата се доверила на тяхна позната, която била работила в същата плантация и се върнала удовлетворена. По думите им в началото тя обещавала, че всеки от тях ще взима по 1200 лева на седмица.

Всеки от групата самичък платил самолетния си билет до Англия, след което платили и превоза до самата плантация. Това описа Георги Калев, който е работил в няколко ферми в Англия, пред БТВ.

Когато стигнали там обаче действителността се оказала напълно друга. Те щели да работят единствено един ден в седмицата, тъй като нямало задоволително работа за всички. Заплащането също не било обещаното – щели да получават по 30 паунда дневно.

Били им обещани каравани, в които да живеят до момента в който трае работата, само че и това не случило – място за тях нямало. Тази нощ те съумели да се приберат вкъщи, откакто наша сънародничка им помогнала.

Междувременно излиза наяве, че фирмите-посредници за работа в Англия прибират сред 300 и 500 лева на човек. Тези, които не са утвърдени, рядко си прибирали парите, а наетите постоянно пък оставали на пътя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР