18 милиона лева отпусна служебно правителство за български кинопродукции, парите

...
18 милиона лева отпусна служебно правителство за български кинопродукции, парите
Коментари Харесай

Правителството отпусна 18 милиона лева за български кинопродукции

18 милиона лв. отпусна служебно държавно управление за български кинопродукции, парите ще могат да се употребяват и през идната година.

Служебният министър Велислав Минеков регистрира, че е заварил в министерството узаконена корупция и разпределяне на средства по партиен принцип. Той сподели, че в прокуратурата са импортирани сигнали за злоупотреби с монументи на културата и се чакат отговорите.

Минеков ще упорства бюджетът за просвета за следващата година да се усили със 49 %.

Водят се диалози с посолството на Франция за избавяне от съсипия на острова Свети Кирик и Юлита.

„ Вероятно знаете за фантазиите този остров да бъде ръководен по незаконен метод – превръщането на Кирик в международен хазартен център. Другата, която е „ по-мъдрата “, е разпродаване на строителни петна, на които да се строи с архитектура, наподобяваща остарелия град Созопол. Всичко това е опит за разграбване на Кирик “, сподели министърът.

Велислав Минеков съобщи, че се движи процедурата за пренасяне на партия ГЕРБ от площите на НДК, където е партийният офис.

„ И сега търсим място, където да преместим, надлежно и тази повърхност, която е вреда за НДК. “

Дълговете на НДК са 90 милиона лв. и са наложителни ограничения за спасяването му, акцентира служебният министър на културата. Той се пошегува по какъв начин може да бъдат платени задълженията.

„ Трябва да поканим АББА, които да изнасят концерт всяка вечер там, и в случай че може да да не са хоноровани за тази цел. “

В отговор на въпрос дали би останал министър в постоянно държавно управление Минеков сподели, че досега с него не са водени диалози, само че добави:

„ Ако каже „ не “, ще има мнозина, които ще бъдат зарадвани. Ако кажа „ да “, звучи прекомерно неприятно за мен самия “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР