18-метровите MAN-ове имат изключително ниски нива на вредни емисииНови 60

...
18-метровите MAN-ове имат изключително ниски нива на вредни емисииНови 60
Коментари Харесай

Столична община договори газови автобуси за 40 млн.лв.

18-метровите MAN-ове имат извънредно ниски равнища на нездравословни излъчвания

Нови 60 рейса MAN с мотори на природен газ ще обслужват трафика в София

Столична община подписа най-голямата по размер лизингова договорка за доставка на рейсове в страната. Новите 60 съчленени 18-метрови рейса с мотори на природен газ ще са налични при започване на 2019 година, стана ясно през днешния ден.

Търгът е извоюван от Сожелиз България ЕООД – дъщерното сдружение на Сосиете Женерал Експресбанк, в партньорство с MVB Truck&Bus Bulgaria (официален представител на MAN Truck & Bus AG), и е с 8-годишен интервал на финансиране. Сумата на лизинговия контракт възлиза на над 40 млн. лв..

Жителите на София ще получат съвременни транспортни средства с извънредно ниски равнища на нездравословни излъчвания, съобщи Борислав Петков, шеф на Сожелиз България. „ Считаме, че с сегашния лизингов контракт стартираме едно дълготрайно партнъорство със Столична община, което ще е от изгода за всички страни “, добави той.
още по тематиката
Важна част от контракта са гаранционното и сервизно обслужване на рейсовете. MVB Truck&Bus Bulgaria има към този момент извоюван търг за рейсове за Столичен Автотранспорт и обслужва доставените по миналата социална поръчка 126 броя съчленени газови рейса.

Новите съчленени 18-метрови рейса с мотори на природен газ, модел MAN Lion’s City G, идват в София при започване на 2019 година. Те са част от програмата за развиване на превоза и възстановяване на качеството на атмосферния въздух на Столична община. Очакваните рейсове са нископодови, със задно ситуирани мотори, работещи на сбит природен газ (CNG).

Двигателите дават отговор на еконормите Евро-6, предавателната кутия е автоматизирана с вграден ретардер за закъснение на придвижването, с климатизация в пътническия салон и кабината на лидера, с механична рампа за качване на колички за трудноподвижни лица и майки с детски колички, със система за наклоняване на рейса на спирки и със звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите. Бутилките за газ ще са от композитни материали, съобразени с последните европейски условия.

Обновяването на автобусния парк с нови транспортни средства е гаранция за понижаване на шумовите и праховите замърсявания. Счита се, че за огромните градове, качеството на въздуха е по-важно от световното стопляне, т.е. първият приоритет са ограниченията за намаляването на такива излъчвания като NOx, NO2 и фини прахови частици.

София е част от мрежата на международните столици, които работят за понижаване на нездравословните излъчвания. С осъществяването на Плана за деяние за стабилно енергийно развиване на Столична община се цели понижаване на излъчванията на СО2 с до 20% до 2020 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР