18-килограмов тумор извадиха от корема на 85-годишна жена гинеколозите д-р

...
18-килограмов тумор извадиха от корема на 85-годишна жена гинеколозите д-р
Коментари Харесай

Пловдивски гинеколози извадиха 18-килограмов тумор

18-килограмов израстък извадиха от корема на 85-годишна жена гинеколозите доктор Антон Михнев и доктор Валентина Вангелова в Пловдив. Часове след интервенцията пациентката се усеща чудесно - става и върви сама, заяви анестезиологът доктор Мирослава Тилкиян. "Браво, отлично се справяте! ", похвали я лекарката, а пациентката бодро отвърна: "Вие съмнявахте ли се? ". Преди към 3 месеца коремът на дамата стартира да нараства с бързи темпове. Когато става като на бременна в деветия месец, отива на доктор в с. Костенец, Софийска област. Оплаква се от болки и тежест в корема, споделя, че е отпаднала, върви по-трудно и по-често се залежава. Докторът я насочва за консултация в София, тъй като се съмнява за карцином на яйчник. 

За прегледите в столицата на болната се постанова да чака дълго. "Притесних се, че до момента в който ми пристигна редът, ще умра и споделих с внуците си. Тогава снахата позвъни с молба за помощ на "личния си гинеколог доктор Антон Михнев ", при който е родила и двете си деца ", описа пациентката. Той я поема незабавно и след прегледа се взема решение, че е нужна незабавна интервенция. По време на интервенцията, траяла малко повече от час, екипът попада на два обилни туморни процеса на яйчниците. Отляво групировката е с тегло 18 кг, а отдясно - с величина на мандарина. Неразположението на пенсионерката е от огромната, която като се изключи че тежи, притиска и всички вътрешни органи. 

Най-доброто за пациентката в тази ситуация е, че големият израстък беше капсулован и нямаше забележими метастази в други органи, което ни дава вяра, че прогнозата е удобна за дамата и тя ще се възвърне, уточни доктор Михнев. За положителния излаз значение има и фактът, че 85-годишната жена не страда от други съпътстващи болести, даже не приема медикаменти за високо кръвно налягане. И в този, както и при други сходни случаи, казусът е, че пациентките не са ходили дълго време на гинеколог, а тази - от 25 години, сподели доктор Михнев и напомни, че всички здрави дами би трябвало да посещават експерт веднъж в годината за обзор и за взимане на цитонамазка. Само по този метод няма да се стига до такива неприятни последствия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР