18 кг негодни храни е изтеглила Агенцията по храните от

...
18 кг негодни храни е изтеглила Агенцията по храните от
Коментари Харесай

18 кг негодни храни иззети от училищни столове, БАБХ затвори един обект |

18 кг негодни храни е изтеглила Агенцията по храните от учебни столове и бюфети от началото на образователната година до момента при 1264 инспекции. Става въпрос за храни от скотски генезис, които са били съхранявани погрешно, както и за такива с изминал период на валидност.

Един обект на територията на учебно заведение е затворен с предписание от БАБХ. То се намира в Стара Загора.

Инспекторите са проверявали дали храните в детските заведения дават отговор на условията за сигурност и качество, какъв е произходът им, дали се съхраняват вярно, в период на валидност ли са, ползват ли се противоепидемичните ограничения. Най-честите нарушавания са: погрешно съхранение; необявяване на алергени в храните; неспазване на противоепидемичните ограничения от личния състав и други.

За 54 несъответствия са издадени 32 наставления в учебни столове и 22 - в павилиони и лавки. Съставени са 8 акта за административни нарушавания. Санкциите за тях са сред 2000 и 4000 лева

От 13-и до 30 септември са тествани 552 обекта, в които се подготвя храна на място; 353, в които храната се доставя от компании за кетъринг и 359 павилиони и лавки в учебните заведения.

БАБХ продължава инспекциите в образователните и в детските заведения по формален надзор през цялата година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР