18-годишно момиче от Саудитска Арабия се барикадира в хотелска стая

...
18-годишно момиче от Саудитска Арабия се барикадира в хотелска стая
Коментари Харесай

Момиче от Саудитска Арабия избяга от семейството си, отказва екстрадиция

18-годишно момиче от Саудитска Арабия се барикадира в хотелска стая на летището в Банкок и отхвърли екстрадиция. Младата жена беше арестувана от управляващите в Тайланд, до момента в който се пробва да стигне със аероплан до Австралия. Твърди, че фамилията й ще я убие, заяви Нова тв.

18-годишната Рахаф Мохамед ал Кунин се снима с телефона си в хотелска стая до барикадираната врата и популяризира видеото в обществените мрежи. Запечатала е и моментът, в който тайландските управляващи се пробват да я изкарат от стаята и да я върнат с полет до Кувейт.

Рахаф твърди, че е обект на домашно принуждение и че в случай че я върната при фамилията си, ще бъде убита. Отрекла се е от исляма и желае да живее в страна, където може да се образова и да работи, каквото пожелае. Опитва се да стигне до Австралия с трансфер през Банкок.

Арестувана е, откакто татко й уведомява саудитските управляващи, а те - службите в Тайланд. При ареста е конфискуван паспортът на Рахаф. Организацията Амнести интернешънъл разгласи това за нарушение на човешките права, а от Хюман Райтс Уоч приканиха управляващите в Тайланд да обезпечат достъп на чиновник на Организация на обединените нации да саудитката.

Местните управляващи осигуриха среща на Рахаф със чиновник на Организация на обединените нации, който съумява да я накара да излезе отвън хотелската стая.

Заради отричането от исляма Рахаф може да бъде съдена за вероотстъпничество в родината си - закононарушение, което може да докара до смъртна присъда. Заплашват я и обвинявания в тероризъм, защото е уязвила репутацията на кралството. Може да бъде задържана и за непокорство на татко си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР