18-годишният Величко Донков, който преди дни намери чанта с голяма

...
18-годишният Величко Донков, който преди дни намери чанта с голяма
Коментари Харесай

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

18-годишният Величко Донков, който преди дни откри чанта с огромна сума пари и документи, получи от кмета на Стара Загора Живко Тодоров знака на Общината за доблестна постъпка. Момчето, което живее в Дома за деца, лишени от наставнически грижи „ Мария Терезия ”, работи на 4-часов трудов контракт в търговски обект на верига хипермаркети.
 Живко Тодоров и Величко Донков Живко Тодоров и Величко Донков
То намира чанта в количка за извършване на покупки и без даже да отвори, я предава на охранителя на магазина, с цел да потърсят притежателя ѝ. В този миг в джоба си Величко е имал 1,50 лв., само че за момент не си е помислил да я задържи.

„ Чантата не е моя, с цел да докосвам вътре. На мен непознати движимости не са ми нужни ” – показа пред публицисти Величко.

Притежателят на чантата Иван Енев се връща след минути, благодари на момчето и му предлага работа.

Кметът Живко Тодоров показа, че предприемач, поискал анонимност, е поел ангажимент да заплаща квартирата и таксите за висшето обучение на Величко, откакто приключи Професионалната гимназия по механотехника в Стара Загора и напусне обществения дом.

„ Мечтая да стана служител на реда и ще дам всичко от себе си, с цел да реализира това ” – сподели Величко.

Величко Донков доста обича да спортува. Той е вратар на националния юношески тим по футбол за деца в неравностойно състояние и самоотвержено я пази.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР