18-годишният руснак от чеченски произход, обезглавил вчера френския учител по

...
18-годишният руснак от чеченски произход, обезглавил вчера френския учител по
Коментари Харесай

Убиецът на френския учител качил в Туитър снимка на тялото му и послание

18-годишният руснак от чеченски генезис, обезглавил през вчерашния ден френския преподавател по история, качил в Туитър фотография на мъртвото тяло и разгласил обръщение, че е направил убийството. Това заяви през днешния ден пред публицисти прокурорът за битка с тероризма Жан-Франсоа Рикар, представен от Франс прес и Ройтерс.

Преди закононарушението младежът, който бил със статут на емигрант във Франция, спирал възпитаници на улицата и желал да му покажат учителя по история, който показвал в клас карикатури на пророка Мохамед, посочи Рикар. Разрешителното му за престой в страната било издадено на 4 март тази година и било годно до март 2030 година, уточни прокурорът.

Той посочи, че нарушителят от чеченска народност бил роден в Москва на 12 март 2002 година и имал статут на политически емигрант. Не е бил прочут на службите за сигурност, само че е бил картотекиран в полицията за закононарушения от общ темперамент, без да е осъждан. Живеел в Еврьо, в различен департамент, означи Рикар, само че не посочи дали в някакъв миг е учил в гимназията в Конфлан-Сент-Онорин, където преподавал 47-годишният преподавател, обезглавен през вчерашния ден на път за дома си.

Нападателят беше убит от полицията. Магистратът удостовери, че девет души са арестувани, измежду които бащата на ученичка, който призовал в обществените мрежи за възмездие против учителя. То посочи, че доведената сестра на този човек се била включила през 2014 година към Ислямска страна в Сирия и против нея е издадена заповед за търсене от следовател от силите за битка с тероризма.

Ръководителят на пресслужбата в съветското посолство в Париж Сергей Паринов съобщи през днешния ден пред ТАСС, че упрекнатият в закононарушението Абдулах Анзоров, който е от чеченски генезис, няма нищо общо с Русия , защото е дошъл във Франция със фамилията си през 2008 година на 6-годишна възраст. Семейството му желало политическо леговище, имали са дълготрайно позволение за престояване, а самият той е получил лично позволение тази година, откакто навършил пълноправие, уточни дипломатът.

Той напомни, че съветското поданство се губи с приемането на статут на политически емигрант. " В случая значимото е не къде е човек е роден, а къде, по кое време и по какъв начин е почнал да изповядва терористичната идеология, която Русия постоянно и абсолютно осъжда във всичките й проявления ", добави съветският посланик.

Пред гимназията в Конфлан-Сент-Онорин през днешния ден се виеше опашка от възпитаници и родители, пристигнали да слагат бяла роза пред металната ограда. Множеството беше безмълвно, единствено някои носеха дребни бележки с надпис " аз съм преподавател ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР