18-годишният лекоатлет Михаил Иванов подписа договор за една година със

...
18-годишният лекоатлет Михаил Иванов подписа договор за една година със
Коментари Харесай

Братът на Тихомир Иванов подписа със СКЛА Берое

18-годишният лекоатлет Михаил Иванов подписа контракт за една година със СКЛА Берое (Стара Загора). Става въпрос за брата на родната звезда в скока на височина Тихомир Иванов. Така към този момент и двамата напуснаха родния си СКЛА Спартак (Плевен). От началото на 2016-а Тихомир Иванов е в Семеен кодекс Свилоза (Свищов) и като играч на крайдунавския клуб реализира най-големите си триумфи досега – второ място на най-силния лекоатлетически шампионат в света Диамантената лига.

По-малкият Иванов е национал на България в скока на височина за юноши старша възраст. В края на 2016 година бе лидер в националните класации в същата дисциплинираност (с резултат 208 см), и в скока на дължина (резултат 7,04 м). Михаил е нееднократен първенец на България и в двата бранша. Класира се четвърти във високия скок и пети на дългия на балканското състезание. Мишо даже стана вицешампион при мъжете, като за купата не съумя да победи само брат си. За прехвърлянето на Михаил Иванов в старозагорския клуб най-настоятелен е бил президента на Берое – Иван Колев.

“Всеки играч е удовлетворен, когато има сигурност. Приоритет на треньора е да му го обезпечи. И когато това стане факт, екипът към този момент има нужното успокоение да работи за високо спортно майсторство. За страдание в Плевен няма нужните условия за това. СКЛА Берое е най-прогресивно развиващия се клуб у нас. Едно от доказателствата за това са семействата на европейско отборно и няколко балкански шампионати за мъже и жени”, съобщи треньорът на братя Иванови и лекоатлетите от СКЛА Спартак – Георги Гетов.

Той разкри и значимо изискване залегнало в контракта на Михаил Иванов. “Пред управлението на СКЛА Берое настоях Мишо да тренира непрекъснато под мое управление дружно с Тихомир “, посочи треньорът. Гетов аргументира и желанието си. “Като качества Михаил не отстъпва на брат си. Постоянните ми задължения – лагери, надпревари с Тихомир обаче не ми разрешават физически да организирам персонално тренировките на Мишо. Да, до момента той е водил подготовка по стратегии, които съм изготвял, само че без аз персонално да съм участвал на доста от тренировките му, заради голямата ми ангажираност. Именно това е повода да има закъснение на резултатите при него. С новия контракт Михаил ще е непрекъснато пред очите ми, а също така в лицето на брат си ще има нужната конкуренция, която ще му е единствено от изгода. Друг значим миг е, че следва налагането на Мишо и в другата дисциплинираност – скок дължина. Има огромен капацитет и в случай че успеем да го развием ще е водещия в бранша в България “, безапелационен е Георги Гетов.

Снимка: списание " Атлетика "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР