18-годишният Димитър, в убийството и изнасилването на 70-годишната Петра Станева

...
18-годишният Димитър, в убийството и изнасилването на 70-годишната Петра Станева
Коментари Харесай

Младежът изнасилил и убил старица в Бяла черква, посегнал и на друга баба

18-годишният Димитър, в убийството и изнасилването на 70-годишната Петра Станева от Бяла църква, се опитал във съдбовната вечер да изнасили и друга бабичка. Това споделят близки и съседи на жертвата, която бе убита на 6 декември.

В злокобната вечер младежът, който живеел във Влашката махала в градчето, чествал с другари Никулден. Той полял щедро с алкохол празника и по думите на очевидци, използвал не за пръв път опиати.
„ Те бяха на имен ден до 11 часа, а той се напи. Беше наркоман, неприятно момче беше Димитър“, описа Иван Иванов, комшия на баба Петра.

Той добавя, че Димитър пушел трева и употребявал амфетамин.
 ub  ub1  ub2  ub3
Снимки: Веселина Ангелова

Съседи на причинителя на зверското закононарушение на ул. „Дунав“ във Влашката махала също настояват че от години посягал към дрога. Цанка Иванова споделя, че майката на Димитър работела в Гърция, както и братята му, а той самият живеел с татко си. Всички работели в чужбина, младежът също препечелвал от строителна работа.
Племенницата на баба Петра Тодорка Иванова, споделя прочувствено за преживения потрес. Тя е за малко в Бяла църква, защото работи и живее в Германия.

„ Прибрала се е към осем часа вечерта на 6-ти декември. Мислех на идващия ден да видя вуйна, тъй като ще отпътува, тя е бедна и желаех да й дам някой лев, консерви, облекла. Майка ми ходила до дома на вуйна, лампата в къщата светела, само че не видяла полуголото и тяло“, споделя Тодорка Иванова.

След купона Димитър влетял в къщата на баба Петра и се гаврил с нея. Освен, че направил полово посягане, той я удрял и нанесъл голям брой удари. Вследствие побоя и бликналата кръв, дамата е умряла от задушаване. Това е открила съдебно-медицинската експертиза.

Близките разкрили вкочаненото тяло на старицата хвърлено пред къщата на двора, на 8 декември, два дни след убийството. По думите им, дамата била с раздрани облекла и лежала полугола на цимента.

„ Много работна беше, почтена жена, чиста, откровена, на никого не е направила неприятно. Сама живееше, има две дъщери- едната в Германия, другата в Испания. Много съм обезверена, тъй като и аз имам майка- сама, и просто би трябвало да отпътува отново в Германия. Тези хора сами по какъв начин ще живеят, възрастни, поставят брадви под вратите, по какъв начин ще живеят отсега нататък? “, през сълзи изхлипа племенницата и Тодорка.

След ден станало ясно, че Димитър, полудял под въздействието на опиатите е нападнал още една пенсионерка в квартала. За благополучие баба Гина се отървала без да довърши злодеянието си.

„ Влезе и седна на леглото до мен, аз заспах и той ме разсъни, аз мисля, че е внука. И почна да ми дърпа облеклата, да ме целува, и аз почнах да крещя: „Какво правиш?“ и ме окървави, цялостна бях с кръв! Виж устната какво ми направи!“. След това избяга, несъмнено се уплаши от кръвта. Аз незабавно отидох при щерка ми и зетят беше там “, споделя обезпокоена старицата, която също живее сама в кирпичената си къща.

Близките й разясниха, че случаят станал в същата вечер, а на другия ден те пуснали тъжба в полицията.
Във Влашката махала в Бяла църква няма семейство, в което някой да не работи в чужбина. Младите хора са на гурбет в Гърция, Австрия, Германия, и главно старите хора живеят сами и в боязън.

Вчера в къщата на баба Петра е юридически следствен опит. До причинителя на кървавото действие проверяващите стигнали за часове. Младежът е признал за осъщественото закононарушение. Аутопсията е посочила, че причина за гибелта е задушаване. Димитър е упрекнат в жестокото ликвидиране, като съгласно прокуратурата, претекстът му е напълно полов. Той е арестуван за 72 часа. Според закона, за такова закононарушение се планува затвор от 10 до 20 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР