18-годишният американец Салвадор Рамос застреля 21 души в училище в

...
18-годишният американец Салвадор Рамос застреля 21 души в училище в
Коментари Харесай

Ужасът в Тексас: 18-годишен е извършителят, бил е с паравоенна униформа

18-годишният американец Салвадор Рамос простреля 21 души в учебно заведение в Тексас, а след това беше премахнат от полицията. Губернаторът на щата Грег Абът съобщи, че стрелецът е умъртвил жертвите си по нечовечен метод.

Трагедията се разигра в град Ювалди, на към 130 километра западно от Сан Антонио. Нападателят бе разпознат като Салвадор Рамос. Той е носил минимум една полуавтоматична пушка и е бил в паравоенна униформа, разясниха от полицията.

Рамос в началото е прострелял баба си, която в този момент е в болница. После с кола той отишъл в учебното заведение и направил всеобщото ликвидиране. Мотивите за офанзивата остават незнайни.

В образователното заведение " Роб " са учели деца на възраст под 10 години. Там се обучавали над 500 малчугани, измежду които близо 90% били от фамилии на латиноси.

Бивш съученик на стрелеца споделя пред CNN, че Рамос му е изпратил фотоси на огнестрелно оръжие, което има, и на чанта, цялостна с муниции, дни преди офанзивата. " Сега наподобявам доста друго. Няма да ме познаете “, писал още Рамос. 

Приятелят му споделя още, че са се чували понякога да играят Xbox дружно.

Той споделя още, че Рамос е бил подиграван от другите съученици поради облеклата, които е носил и финансовото положение на фамилията му и в последна сметка все по-малко влизал в клас.

Момчето споделя, че след дипломирането си все по-малко е общувало с Рамос, само че на всеки няколко месеца той му  изпращал известия или желал да играят дружно Xbox.

В Инстаграм профила на стрелеца са качени фотоси на две пушки в жанр A-R15 единствено три дни преди офанзивата в учебното заведение. Снимката е оповестена като история под потребителското име " salv8dor_ “, за което няколко съученици потвърдиха, че е на обвинения Салвадор Рамос.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР