18-годишния Н. А., който е привлечен като обвиняем за кражба

...
18-годишния Н. А., който е привлечен като обвиняем за кражба
Коментари Харесай

Съдът в Русе остави 18-годишен крадец на автомобили в ареста

18-годишния Н. А., който е притеглен като обвинен за кражба на два автомобила, остава в ареста.

Това реши състав на Районния съд в Русе, отхвърляйки молбата на младежа за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Младежът е  притеглен в качеството на обвинен за това, че в интервала от 23.10.-15.11.2021 година в гр. Ветово незаконно лишил два непознати автомобила – „ Форд Фюжън “ и „ Мицубиши Каризма “. Освен това, едната кола била повредена.

Като претекст за искане на по-лека мярка отбраната е показала влошено здравословно положение на обвинения.

Според магистратите обаче, понастоящем са налице предпоставките за взимане на най-тежката мярка за неотклонение. Затвърждава се направения извод за обосновано съмнение по отношение на авторството на Н. А. в осъществяване на закононарушението, за което законът планува наказване отнемане от независимост от 1 до 10 години. Освен това, младежът има условна присъда за кражба, което обуславя съществуването на действителна заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение. Относно твърдяното влошено здравословно положение правосъдният състав приема, че законодателството на Р България планува и подсигурява опция на лишените от независимост и арестуваните под стража да бъде провеждано съответно лекуване.

Определението на Районен съд – Русе, с което е отхвърлено настояването на Н. А. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР