18-годишната внучка на актрисата Виолета Донева, която бе намерена убита

...
18-годишната внучка на актрисата Виолета Донева, която бе намерена убита
Коментари Харесай

Ето я внучката на Виолета Донева, подозирана за убийството ѝ 



18-годишната внучка на актрисата Виолета Донева, която бе открита убита в жилището си в столичния квартал „ Изток “ на 22 октомври, е главната обвинена за осъщественото закононарушение. Това оповестиха медии, като се позоваха на свои източници. Ивет Стайкова – щерка на единствения наследник на Виолета и някогашния ѝ мъж Людмил Стайков, по информация на „ Труд “ е настанена в психиатрия и е с диагноза шизофрения.


Последните фотоси на Ивет Стайкова, преди да изчезне от обществените мрежи. В профила си в Инстаграм тя е написала, че е „ гей момиче ” и бисексуална

„ Ретро “ откри фотоси на внучката на Донева, които тя е разгласила в обществените мрежи допреди 6 години, когато изцяло изчезва от виртуалното пространство и следите ѝ там се изгубват. Ивет е учила в столичното 76 ОУ „ Уилям Сароян “. В профила си в инстаграм, който е неактивен от 2016 година насам, постоянно е разгласила снимки, на които демонстрира по какъв начин е рязала ръцете си с бръснарски ножчета и се е самонаранявала редовно. Под някои от изявленията има и тревожни мнения от нея, които гласят „ Мразя се “. В полето за биография Ивет е написала, че е „ гей момиче “ и е бисексуална. Посочила е още, че се интересува от животни, музика, храна и растения. Псевдонимът, с който се е подвизавала в обществените мрежи, също е стеснителен – „ satan_panda­_666 “ – в превод от британски „ сатанинска панда “ в композиция с цифрата 666, считано за число на дявола.


Една от появилите се в медиите версии за убийството на Виолета Донева, за което е обвинена нейната единствена внучка, гласи, че до съдбовния случай се стигнало, откакто актрисата отказала да даде пари на наследничката си за опиати. Помежду им избухнал скандал, приключил с ликвидиране. Проверява се и друга версия – че внучката желала да се реалокира да живее в бабиния апартамент в кв. „ Изток “, само че актрисата не желала и да чуе, тъй като се бояла, че роднините ѝ ще я пратят в старешки дом. И това е можело да стане мотив за препирня, само че в случай че се удостовери, че момичето е вземало опиати и има диагноза шизофрения, тогава няма по какъв начин да се приказва за претекст – закононарушението е осъществено от болен човек, без да е било замисляно, подготвяно и без съответна причина, изясняват специалисти.



Преди дни стана ясно, че у внучката на Виолета Донева е било намерено ножче, което е обещано за експертизи. Разследващите покъртителното ликвидиране на кинозвездата от близкото минало още след откриването на натрупа ѝ изясниха, че по тялото ѝ си личат редица прободни рани, както и следи от душене.

В последните месеци от живота си актрисата е живяла сама. Вторият ѝ брачен партньор Атанас Грънчаров е умрял през август 2022 година Миналата година двамата са продали апартамент във Варна за над 190 хиляди лв.. Техни съседи споделиха пред медиите, че са живеели доста добре и са имали финансови благоприятни условия. Допреди 5 години обитавали в Съединени американски щати, само че се прибрали в родината. Виолета няма деца от втория си брак. Единственият ѝ наследник е Иво Стайков, чийто татко е режисьорът на „ Време разделно “ Людмила Стайков. Иво, въпреки да не поддържа връзка с баща си, е тръгнал по неговия път. Има един осъществен филм – „ Пъзел “, с присъединяване на Асен Блатечки, който излиза на огромен екран през 2012 година Тогава 8-годишната му щерка Ивет, в този момент обвинена за убийството на Виолета Донева, дебютира в киното и има роля във кино лентата на татко си. До публицистичното привършване на броя нямаше задържан за убийството на огромната актриса.


Прокоба тегне над огромната актриса

Баща ѝ разстрелян от Народния съд

Животът на Виолета Донева е изпълен с тежки драми. Голямата актриса не помни татко си. Била кърмаче, когато капитан Павел Джингаров е отзован от фронта, а на 15 март 1945 година наказан от Народния съд и разстрелян. Бил на 33 години. След разстрела на брачна половинка ѝ майката Цвета Джингарова остава на независимост броени месеци. През лятото на същата 1945 година тя е качена в автомобил на бул. „ Мария Луиза “ и е в неопределеност година и осем месеца. Всички мислят, че е мъртва. Грижата за дребната Виолета ляга на плещите на бабата.

Дотогава фамилията населява прекрасен апартамент в региона на Докторския монумент. Жилището обаче е харесано от партизански военачалник. На бабата дават период от 12 часа да опразни жилището. Тя събира малко движимости в една бохча, сграбчва бебето и стартира да търси заслон при познати. Всички обаче се отдръпват от дамгосаното семейство. Все отново се намира един доблестен човек, юрист, чичо Борис, който ги приютява в мазето си на Руски монумент, където си е стъкмил дребна дърводелска работилничка. Там, в тясното подземно помещение, дребната Виолета се учи да върви и да приказва.

На баба ѝ и през разум не ѝ минава да изведе детето на двора, с цел да не ги види някой. В качеството си на юрист чичо Борис достигнал до информацията, че майката на Виолета е жива и се намира в Централния затвор. Използвайки познанствата си, той съумява да уреди рандеву на Виолета и баба ѝ с майката. Дотогава детето знае за майка си само от разказите на баба си – че била литераторка, приключила с отличие СУ, че била доста красива.

Малкото момиченце и баба му се озовават в една стая в постройка на милицията на „ Лъвов мост “ в очакване на свиждането. При тях влиза слаба плашеща на тип жена, наподобяваща на скелет, която се пробва да прегърне обичаните си хора. Това е майката на бъдещата актриса, която явно е унищожена от изтезания в милицията. От хубостта ѝ не е останало нищо.
Това е първата среща на Виолета с майка ѝ. След като я освобождават, тя е лишена от училищен права и от всевъзможни приходи. А бабата скоро умира от рак.

Виолета приключва със златен орден гимназия в Кюстендил. Фамилията ѝ обаче е спънка да кандидатства. „ Черното леке “ в биографията им остава даже когато вдовицата на царския офицер се омъжва наново за своя сътрудник Кирил Донев, който осиновява Виолета и я отглежда като свое дете. Тя желае да стане актриса, само че две години не ѝ дават записка, с цел да кандидатства във ВИТИЗ.
Все отново бъдещата актриса получава заветното „ да “, съумява да влезе в Театралната академия и през 1966 година приключва със компетентност „ Актьорско майсторство “. Омъжва се за младата вяра на българското кино – режисьора Людмил Стайков. Той е режисьор и на кино лентата „ Обич “, трансформирал Донева в легенда. В лентата красивата Виолета си партнира със Стефан Данаилов.

Донева и Стайков имат един наследник – Иво, който по-късно става режисьор. Виолета и Людмил се женят в края на 80-те години, а няколко години по-късно се развеждат. Неофициално се разяснява, че повода е скандал, гръмнал около набеждаването на Виолета в клептомания. Актрисата се омъжва повторно за ученическата си обич – баскетболиста Атанас Грънчаров.
Дебютът ѝ в киното е през 1961 година във кино лентата „ Стръмната пътека “ на Янко Янков. Първата ѝ основна роля е в „ Двама под небето “ на Борислав Шаралиев. През 1963 година се снима във кино лентата на Кирил Илинчев по романа на Георги Марков „ Анкета “, а през 1970 година за повторно работи с Борислав Шаралиев в „ Сбогом, другари “.

Играе в два кино лентата на Иля Велчев – „ Дубльорът “ (1974) и „ Завръщане от Рим “ (1977). Снима се в малкия екран. За ролята на Люба във кино лентата „ Допълнение към Закона за отбрана на страната “ (1976) на режисьора Людмил Стайков е отличена със статуетката „ Свобода “ на Международния кинофестивал в Сопот в Полша (1979), когато премията за мъжка роля получава Ив Монтан. Снимала се е още във „ Всеки ден, всяка нощ “ (1978, реж. Владислав Икономов) и доста други.

Работи най-дълго във Военния спектакъл – от 1967 до 1993 година, а по-късно и в общински спектакъл „ Възраждане “ и Театър 199. От 2008 до 2010 година е шеф на спектакъл „ Възраждане “.
Виолета Донева три мандата е началник на Съюз на демократичните сили в кв. „ Изток “. Окончателно скъсва с политиката през 1994 година, когато схваща, че в нея няма място за идеалисти.,Retro.bg


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР