18-годишната Пламена Георгиева е със злато от шампионата в СловенияБългарката

...
18-годишната Пламена Георгиева е със злато от шампионата в СловенияБългарката
Коментари Харесай

Българка грабна световна титла в брейка

18-годишната Пламена Георгиева е със злато от шампионата в Словения

Българката Пламена Георгиева с псевдоним bgirl Fire bird е новият международен първенец по брейк в категория до 18 година дами. През уикенда надарената госпожица сграбчи купата с виртуозните си осъществявания на World kids breaking championship, който се състоя в Любляна. Пламена с треньор Христо Андонов взе превъзходство над 31 състезателки от целия свят, откакто завоюва квота за присъединяване в Словения от Urban zone София, проведена всяка година от „ София – европейска столица на спорта “.

България завоюва злато в Любляна и при мъжете над 18 година с успеха на Ивелин Тодоров с псевдоним bboy Sart. В тази категория шампионатът бе подготовка за международното състезание, което следва в Съединени американски щати.

Брейк конкуренциите към този момент са олимпийски спорт и са включени в програмата на игрите в Париж през 2024 година Във френската столица идващото лято ще се дефинират първите в историята олимпийски първенци, а преди 5 години този спорт направи дебют като показателен на младежката олимпиада в Буенос Айрес.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР