18-годишната Ева Вукадинова е най-вероятният представител на България в стартовете

...
18-годишната Ева Вукадинова е най-вероятният представител на България в стартовете
Коментари Харесай

Ева Вукадинова вероятно ще представя България на стартовете в Банско


18-годишната Ева Вукадинова е най-вероятният представител на България в стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско в края на януари. У нас ще се организира супергигантски слалом и композиция.

Вукадинова още няма задоволително точки, с цел да започва в Световната купа, само че България като хазаин има право на спомагателна квота. Заради това през този сезон Ева натъртва на скоростните дисциплини, като към този момент записа няколко участия на супергигантски слалом.

Във всички досегашни стартове от Световната купа на родна земя бяхме представяни от Мария Киркова, която обаче постави завършек на славната си кариера и сега е треньор на женския ни тим. Очаква се в България да дойде целият хайлайф при дамите, воден от американката Микаела Шифрин, поради съществуването на композиция. Отделно трасето за супергигантския слалом е повече технично, в сравнение с бързо.

В момента върви усилена подготовка на пистата за стартовете от Световната купа, като ще бъдат направени и няколко изкуствени скока за атракция на феновете. Националите при мъжете пък упражняват при отлични условия в ски курорт номер 1 Банско. В момента температурата под връх Тодорка е минус 14 градуса. Треньорският щаб на алпийците е подготвил трасе за слалом, по което карат Алберт Попов, Камен Златков и останалите ни топ скиори.

Попов се готви за слалома за Световната купа в Загреб на 5 януари. Все още обаче не е ясно дали ще има задоволително сняг в столицата на Хърватия, с цел да се проведат обичайните слаломи при дамите и мъжете. Те бяха дадени поради триумфите на Яница и Ивица Костелич.

Идните събота и неделя Златков ще започва в слаломите за Европейската купа във Вожани, Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР