18-годишната Емили Друе се самоубива, след като приятелят й –

...
18-годишната Емили Друе се самоубива, след като приятелят й –
Коментари Харесай

Осъдиха условно наследник на известни юристи за това, че е довел красивата си приятелка до самоубийство

18-годишната Емили Друе се самоубива, откакто приятелят й – 21-годишният Ангъс Миллигън се пробва да я удуши. Седмица преди този момент е пребита от него, тогава тя си прави селфи със синините и то се трансформира в нейното предсмъртно обръщение.



След като е открито мъртвото тяло на момичето, родителите й упорстват Ангъс да бъде задържан. Накрая съдът излиза с присъда – 12 месеца условно и 180 часа публично потребен труд.

Интересното е, че бащата, чичото и починалият дядо на Ангъс са известни в Шотландия адвокати.



Пред съда родителите на Емили разказали, че Ангъс дълго издевателствал над щерка им, прибягвайки както до физическо, по този начин и до прочувствено принуждение. Накрая момичето не издържало това отношение и се самоубило.

В съда Ангъс твърдял, че се вбесил, когато чул за изневярата на приятелката си. Емили опитвала да скрие това от него, само че в университета, където учели, слуховете към този момент вървели. Миллигън признал, че изпаднал в гняв и опитал да удуши приятелката си.



Майката на Емили разказала, че в действителност Ангъс изобщо не е толкоз ревностен, както наподобява. Той дълго време предложил на щерка й да създадат тройка дружно с негов другар и даже съумял да я уговори, авансово напивайки я.

„ Разказвайки исторята на Емили, можем единствено да се надяваме, че други девойки няма да пострадат от ръцете на Ангъс Миллигън”, споделя почернената майка.

Независимо, че присъдата на Ангъс не наподобява сурова, тя ще има последици за бъдещето му. Вероятно ще бъде изключен и от университета за неуместно държание.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР