18-годишната Денислава Глушкова се класира за втория кръг на турнира

...
18-годишната Денислава Глушкова се класира за втория кръг на турнира
Коментари Харесай

Глушкова се класира за втория кръг в Ираклион, Каратанчева и Спасова преминаха квалификациите

18-годишната Денислава Глушкова се класира за втория кръг на шампионата по тенис за дами на червени кортове в Ираклион (Гърция) с награден фонд от 25 хиляди $.
 
Талантливата българка стартира с безапелационен триумф над германката Зина Херман с 6:2, 6:0 за 85 минути, откакто взе последните осем гейма в мача.

Любопитното е, че Денислава си партнира с Херман на двойки, където двете ще започват на следващия ден против италианките Федерика Арчидяконо и София Рокети.

Други две българки преодоляха квалификации на конкуренцията през днешния ден.

Лия Каратанчева отстрани в решаващия втори кръг на пресявките Маргарита Игнатиева (Латвия) с 1:6, 6:3, 10-4, а Беатрис Спасова се наложи над сънародничката си Даря Шаламанова с 1:6, 6:3, 10-4.

Каратанчева се класира за четвъртфиналите на двойки. Тя и румънката Оана Гаврила отстраниха участващите с " уайлд кард " Ариана Непомучено (Швейцария) и Керстин Пекл (Австрия) с 6:3, 6:1. Така двете чакат мач против поставените под номер 3 представителки на домакините Димитра Павлу и Сапфо Сакелариди.

Още две българки пък стартират непосредствено от главната скица. Поставената под номер 7 Гергана Топалова ще играе в първия кръг против Деа Херджелаш (Босна и Херцеговина), а Джулия Терзийска ще започва против квалификантка.

Топалова и Терзийска са партньорки в схемата при дуетите, в която стартират против Силвия Амброзио (Германия) и Марта Матула (Гърция).

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР