18-годишната Денислава Глушкова се класира за четвъртфиналите на турнира от

...
18-годишната Денислава Глушкова се класира за четвъртфиналите на турнира от
Коментари Харесай

Денислава Глушкова се класира за четвъртфиналите на турнира от ITF в Созопол

18-годишната Денислава Глушкова се класира за четвъртфиналите на шампионата от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина.

Това е трети следващ шампионат там с награден фонд от 25 хиляди $. Надпреварата носи точки за класация на WTA.

Участващата с " уайлд кард " Глушкова отстрани поставената под номер 3 Деа Харджелаш (Босна и Херцеговина), която се отхвърли при 5:7, 0:3 след серия от шест следващи гейма на българката.

С триумфа Глушкова, която на 9 октомври завоюва купата в първия от серията три шампионата на ITF в Созопол, си обезпечи 672 $ и 9 точки за международната класация, а идната й съперничка ще бъде София Шапатава от Грузия.

За страдание другите три българки във втория кръг - Лия Каратанчева, Росица Денчева и Елизара Янева, който също се включиха с покана от уредниците, отпаднаха.

19-годишната Каратанчева загуби от Адития Карунаратне (Хонконг) с 2:6, 6:7(5), 15-годишната Денчева беше отстранена от номер 7 Кристина Дину (Румъния) с 4:6, 0:6, а 15-годишната Янева позволи поврат от осмата в схемата румънка Илона Гиороайе с 6:4, 1:6, 4:6.

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна.

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР