18-годишна патроиотка собственоръчно избродира гоблен с лика на Левски. За

...
18-годишна патроиотка собственоръчно избродира гоблен с лика на Левски. За
Коментари Харесай

18-годишна патриотка избродира гоблен с лика на Левски

18-годишна патроиотка собственоръчно избродира гоблен с лика на Левски . За Атанаска Милева от Асеновград Апостолът е един от най-забележителните герои във вековната история на България. „ Да се избродира гоблен не е лека задача, само че когато става дума да се изобрази една персона, почтена за подражателство, времето за направа не е от голяма важност “, споделя красивата българка.
 Атанаска Милева персонален списък
Споделя, че е бродирала три месеца, с цел да трансформира концепцията си в действителност. „ Мястото му сега е в моята стая, с цел да може всяка заран, щом отворя очи, да виждам неговия лик и да си припомням жертвата, която е дал за Отечеството “, сподели Атанаска.

„ По своето време Васил Иванов Кунчев е бил вяра на доста българи , а в този момент в нашите очи той е образец за борбеност. Именно поради неговата персона доста мои сънародници се въодушевяват и да продължат делото му - предпазване на българските полезности. Много благодаря навръх тези българи, които не престават в всекидневието си да славят името българско пред свои другари, родственици, деца или познати в Отечеството и отвън него “, показва младата патриотка.

Според нея всички българи би трябвало да се поучат от делата на дедите си , да вникнат в техните слова и да предадат тяхната мъдрост на поколенията. „ Тази тънка нишка в никакъв случай не би трябвало да се прекъсва. Днес образованието се пробва да заличи паметта на цялостен един народ от негово минало. Това е закононарушение, обаче никой няма да бъде съден за него. На младите родители се пада достойнството да възпитават в родолюбие най-милото. А ние, децата, би трябвало да се борим за по-добро бъдеще за всички нас в скъпата ни свещена земя . Това са завещали нашите корените и не би трябвало да се отклоняваме като нация от този път “, споделя още гордата българка.
 Атанаска Милева персонален списък
„ Най-важното е да помним героите, с цел да правим и ние почтени каузи и да бъдем образец на българите, на които ще оставим това парче земя, което е цялото ни благосъстояние. Всяко време има своите юнаци, само че дано ние да не се превърнем в жертвите, след които никакво завещание не ще остане , а историята ще се повтори от далечния 18 век, през който са се пробвали най-усърдно да заличат паметта на дедите ни. Затова, благи българи, обичайте Отечеството, продължавайте завещаните каузи и помагайте на сънародниците си, които работят за смяната “, приканва 18-годишната патриотка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР