18-годишен новозеландски младеж е бил обвинен заради споделяне на запис

...
18-годишен новозеландски младеж е бил обвинен заради споделяне на запис
Коментари Харесай

18-годишен новозеландец обвинен за споделяне на запис на живо от стрелбата

18-годишен новозеландски юноша е бил упрекнат поради шерване на запис от стрелбата в две джамии в град Крайстчърч предходната седмица, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

Младежът, чието име не се оповестява, беше доведен в окръжния съд в Крайстчърч. Повдигнати са му обвинявания, че е споделил излъчените онлайн от стрелеца набези и че е разгласил фотография на една от джамиите с текст " улучена цел ", заяви в. " Нюзилънд хералд ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Младежът разгласил и други известия, " подбуждащи към извънредно принуждение ", осведоми вестникът. Той е бил задържан в петък. Полицията посочи, че не е бил забъркан в нападенията.

Задържаният не е бил пуснат под гаранция и на 8 април още веднъж ще се изправи пред съда.

След ужасните събития в новозеландския град Крайстчърч, в цялата страна хората показват солидарността си към мюсюлманската общественост и почитат паметта на жертвите на атентата, написа френският в. " Паризиен ".

Междувременно, реагирайки на ужаса, Нова Зеландия се активизира, с цел да окаже поддръжка на околните на жертвите и към този момент бяха събрани над 5 милиона новозеландски $ (3,5 милиона евро). Дарители предоставиха и такова количество халални храни, че складовете бяха принудени да ги призоват да не носят нищо повече, с цел да избегнат развалянето й. В обществените мрежи изобилстват оферти към мюсюлмани, които се плашат да излизат сами, да ги съпровождат при ежедневните им направления. Други оферират просто прочувствена разтуха. Тези жестове не изненадват доста от мюсюлманите, които споделят, че се пробват да запазят оптимизма си макар случилото се, акцентира в. " Паризиен ".

След Крайстчърч не считам, че има смисъл от диспути с ислямофобите. Политиците и медиите знаят доста добре какво вършат, когато разрешават дехуманизиращи мюсюлманите послания да се появяват в публичното пространство, написа Несрин Малик, журналистка от в. " Гардиън ", която се концентрира върху публичните реакции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР