18-годишен младеж без шофьорска книжка открадна ТИР от паркинг в

...
18-годишен младеж без шофьорска книжка открадна ТИР от паркинг в
Коментари Харесай

18-годишен без книжка открадна ТИР и го преобърна след гонка в Бургас

18-годишен юноша без шофьорска брошура открадна ТИР от паркинг в Бургас и след гонене с полицията прекатурна тежкотоварния камион на основно кръстовище в града. Рано тази заран товарът от дървени плоскости към момента беше разпръснат на кръговото придвижване при хотел " Мираж " в морския град. Автобусите от градския и междуградския превоз, както и леките коли от комплексите " Изгрев " и " Зорница " се пренасочват по обходен маршрут. При случая няма потърпевши, само че са нанесени обилни материални вреди, съобщи БГНЕС.

Случката почнала към 23:45 ч. нощес, когато чиновници от Пето Районно управление-Бургас забелязали в региона на бл. 39 в " Изгрев " лъкатушен ТИР в еднопосочна улица и като подали сигнал със стоп-палка за прекъсване и осъществяване на полицейска инспекция. Водачът не се съобразил с полицейските разпоредби и увеличавайки скоростта, се присъединил в ул. " Димитър Димов ", преминавайки с десен завой по ул. " Копривщица ", бул. " Демокрация ", ул. " Дунав " и с десен завой по бул. " Стефан Стамболов " в посока изхода на града към София.

Преследван от полицейски патрули, ТИР-ът се преобърнал в региона на кръговото кръстовище до хотел " Мираж " заради придвижване с несъобразена скорост по мокра настилка. Камионът блокирал бул. " Никола Петков " в посока от " Изгрев " към центъра и разсипал по пътното платно дървения материал, с който бил претрупан.

Установено е, че зад кормилото на ТИР-а е 18-годишен младеж от Средец, обитаващ обществено жилище в комплекс " Славейков ". Младежът остарял познайник на полицията, като неведнъж е правил обири на дребни движимости и хранителни артикули от търговски обекти. Навършил е пълноправие преди месец, само че поради ковид-кризата към момента не е пренасочен отвън общественото жилище. Младежът не има шофьорска брошура и е дал спорни пояснения по какъв начин е проникнал в кабината на ТИР-а, паркиран в региона на паркинг към цех " Кроношпан ", откъдето през днешния ден сутринта е трябвало да потегли в посока Русе.

Към момента 18-годишният юноша е арестуван за период от 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на обилни материални вреди по несъобразителност след ръководство на МПС.

Пътната права на бул. " Никола Петков " е освободена от ТИР-а към 05:15 ч. тази заран, когато товарният автомобил е изправен на гуми и изтеглен. В момента стоката, с която е бил претрупан – дървени плоскости от цех " Кроношпан ", се събира, с цел да бъде възобновен естественият пътен трафик.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР