18 години затвор за Мария Велева и 15 години затвор

...
18 години затвор за Мария Велева и 15 години затвор
Коментари Харесай

18 години затвор за Мария, която уби възрастния си баща в столичния Люлин

18 години затвор за Мария Велева и 15 години затвор за мъжа ѝ - Свилен Велев, упрекнати в жестокото ликвидиране на 86-годишния Стефан Янев в столичния ж.к. "Люлин ", присъди Софийският градски съд.

Припомняме ви, че възрастният мъж, който е татко на Мария, бе погубен с крайник на табуретка единствено няколко дни, откакто алармира институциите, че трите му внучки са държани под ключ с години в жилището и не посещават учебно заведение.

След като грозното ликвидиране стана факт, децата на Мария и Свилен се съгласиха да дадат показания по делото за жестокото ликвидиране на дядо им.



Снимка: Булфото

На едно от съвещанията Свилен Велев разкри пред магистратите по какъв начин се е разразил абсурдът в столичния кв. "Люлин ", довел до гибелта на тъста му - той почнал да го наскърбява, протегнал ръка му, като по думите му желал да продаде децата му.

Софийски градски съд назначи психоекспертиза на Мария Велева, упрекната в убийството на 86-годишния си татко

По време на абсурда сред двамата мъже – жена му и децата ги нямало в жилището, уточни Свилен, тъй че по думите му няма по какъв начин Мария да е крещяла, че ще убие татко си. Той осъзнал какво се случило едвам откакто направил закононарушението.

Мария пък разгласи, че брачният партньор ѝ бил грижлив човек по отношение на фамилията си, нито пиел, нито пушел. Настоя, че мъжът ѝ не е палач, а е протегнал ръка на татко ѝ в миг на афект.

Магистратите разпитаха и различен очевидец по делото – Еленка Зеленкова, сестра на убития Стефан Янев, която съобщи, че брат ѝ рядко идвал при нея, само че се чували по телефона.

Пред магистратите тя разгласи, че не знае какви са били връзките в фамилията и е чула по малкия екран, че брат й е умрял.

Зеленкова обаче настоя, че Мария и Свилен са тормозили възрастния мъж. Карали са се, желали му пари, съобщи Българска национална телевизия.



Снимка: Булфото

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР