18 години от своето създаване чества клуб Хоро“ от Народно

...
18 години от своето създаване чества клуб Хоро“ от Народно
Коментари Харесай

18 години клуб „Хоро“ от НЧ „Орфееви гори-1870“ – Смолян

18 години от своето основаване празнува клуб „ Хоро “ от Народно читалище „ Орфееви гори-1870 “ – гр.Смолян, кв.Райково на 15 октомври т.г., заяви ръководителят на читалището Цветанка Илиева.
Специални посетители посрещнаха пълнолетните към този момент хороигралци. От гр. Истанбул, Република Турция дойдоха представители от Танцова Академия „ Боюк чекмедже “ и уредници на Международния фолклорен фестивал на камъка и слънцето – гр. Кавала, Република Гърция, където това лято клуб „ Хоро “ за първи път взе присъединяване. Празникът беше споделен и с дългогодишните другари от клуб „ Веселие “ от гр. Чепеларе, уточни Илиева.
За 18-та годишнина Русанка Бодурова – началник и хореограф на клуба получи 18 рози и специфичен текст на ария от признателните й ученици и хороигралците. В концертната стратегия участваха танцьори от всички възрасти – Младежки танцов състав и участниците в подготвителната група към него, и хороигралците.
Хороигралците получиха Поздравителен адрес и празнична торта от управлението на читалището, музикален привет от Фолклорен квартет “Аглика “ и Ирина Кехайова – от читалищния клуб „ Зевзек “. Много хора и танци от трите страни обмениха посетители и празнуващи. Впечатлени от посрещането и празника на клуб „ Хоро “, гостите споделиха: „ Поставихме основите на едно постоянно и незабравимо другарство. При вас има мощ и сила, която я предавате и на по-младите и помагате на хората да се трансформират към по-добро. Поклон и почит към Вас!
В съпътстващата стратегия бяха включени за посещаване пещерата „ Ухловица “, Агушевите конаци в с.Могилица и с.Смилян, със специфична сказка за гр.Смолян и Родопа планина. Пътуването на групата беше осъществено с общителното подпомагане на Община Смолян.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР